Poikkeuksellinen henkirikos Mikkelissä: Nuorta miestä epäillään iäkkään naisen taposta, ei mitään yhteyttä uhriin – "Tämä on todella hämärä tapaus"

Itä-Suomen poliisi tutkii hyvin poikkeuksellista henkirikosta Mikkelissä. Iäkäs nainen löytyi kuolleena kotoaan viime viikon keskiviikkona. Teosta epäiltynä on vangittu noin 20-vuotias mies, jolla ei ole mitään yhteyttä naiseen. Poliisikin on tapauksesta ymmällään.

– Tämä on todella hämärä tapaus. Meillä ei ole mitään käsitystä teon motiivista, rikoskomisario Timo Häkkinen Itä-Suomen poliisista kertoo.

Poliisi sai ilmoituksen vainajasta yksityisasunnossa viime viikon keskiviikkona aamupäivän aikana. Sukulainen oli mennyt etsimään iäkästä naista tämän kotoa Mikkelin keskustassa, kun hän löysi naisen kuolleena asunnosta.

– Poliisi meni paikalle ja hyvin nopeasti selvisi, että nainen oli kuollut henkirikoksen uhrina. Teko oli tapahtunut jo useita päiviä aiemmin, eli nainen oli ollut kuolleena jo päiviä, tutkinnanjohtaja kertoo.

Epäilty jäljitettiin nopeasti

Poliisi käynnisti välittömästi henkirikostutkinnan. Kului vain muutama tunti, kun poliisi pääsi epäillyn jäljille.

Poliisi otti ensin kiinni kaksi noin 20-vuotiasta miestä mikkeliläisestä yksityisasunnosta. Toinen miehistä vapautettiin kuulustelun jälkeen, mutta toinen pidätettiin epäiltynä taposta. Parikymppinen mies vangittiin viime perjantaina todennäköisin syin taposta epäiltynä.

Epäillyllä ei ole aiempaa rikostaustaa eikä hän ole poliisille millään tavalla entuudestaan tuttu.

– On oikeasti huikea suoritus ja onnistuminen meidän kenttä- ja tutkintaporukalta, että pystyttiin paikantamaan meille entuudestaan tuntematon epäilty niin nopeasti, vain parissa tunnissa, Häkkinen kehuu.

Poliisi ei avaa tarkemmin sitä, miten epäillyn jäljille päästiin.

Henkirikos tapahtui öiseen aikaan

Poliisilla ei ole toistaiseksi mitään käsitystä siitä, miksi 20-vuotias mies surmasi itselleen tuntemattoman iäkkään naisen.

– Heillä ei ole mitään suhdetta toisiinsa eivätkä he ole edes tavanneet aiemmin. Teon syystä ei ole mitään tietoa. 

Iäkäs nainen oli hyvässä kunnossa ja asui yksin kerrostaloasunnossaan. Poliisi ei toistaiseksi kerro, miten nuori mies pääsi sisään asuntoon vai avasiko vanhus itse ovensa tälle.

Epäilty henkirikos oli tapahtunut öiseen aikaan.

– Asunnosta ei ole viety mitään, joten missään nimessä henkirikoksen syy ei ole ryöstö tai varkaus. Epäiltyä on kuulusteltu, mutta hän ei ole kommentoinut juuri mitenkään tätä koko asiaa, Häkkinen kertoo.

Poliisin käsityksen mukaan myöskään huumeet eivät liity tekoon.

Mahdollisesti käytetty teräasetta

Poliisin mukaan henkirikos oli tehty väkivaltaisesti ja siinä oli käytetty apuna muutakin kuin pelkkää fyysistä voimaa.

– Ampuma-ase ei liity tekoon, mutta teräasetta on mahdollisesti käytetty. Tekotapaa selvitetään vielä.

Poliisi on kuullut jo useita henkilöitä tutkinnan aikana, mutta varsinaiselle teolle ei ole todistajaa.

– Tämä on suuri järkytys naisen omaisille, mutta myös koko kyseisen taloyhtiön väelle, Häkkinen luonnehtii.

Tutkinnanjohtaja ei pysty varmuudella sanomaan, oliko taposta epäilty nuori mies yrittänyt pyrkiä sisään muihin saman talon asuntoihin.

Lue myös:

    Uusimmat