Poliisi ampui tunnetun äärioikeistolaisen Kaliforniassa – kuljetti mukanaan mittavaa asekuormaa ja satoja patruunoita

0:48

Poliisi on ampunut tunnetun valkoisen ylivallan kannattajan Templetonin kaupungissa Kaliforniassa. Hänen autostaan löydettiin mittava arsenaali järeitä aseita. 

Tapahtumat lähtivät liikkeelle torstaina, kun liikennepoliisi pysäytti äärioikeistoyhteyksistään tunnetun, 38-vuotiaan Christopher Michael Straubin, ajaman auton. Straub lähti pakenemaan poliisia lähellä sijainneelle hautausmaalle.

Straub joutui hautausmaalla pian poliisin piirittimäksi ja ampui sitten useita laukauksia käsiasellaa poliisia kohti. Yksi poliisi haavoittui jalkaan ja kuljetettiin sairaalahoitoon. 

Tämän jälkeen Straub yritti palata autolleen, mutta vahvistuksia saanut poliisi pysäytti hänet ampumalla. Straub todettiin kuolleeksi jo tapahtumapaikalla. 

Poliisi löysi Straubin autosta myöhemmin mittavan määrän järeitä aseita. Hän oli kuljettanut mukanaan useita kivääreitä, muun muassa neljää rynnäkkökivääriä muistuttavaa asetta sekä metsästyskivääriä, haulikkoa ja kahta käsiasetta. Lisäksi autosta löytyi satoja patruunoita.

Kiinniotettuna peräti 28 kertaa

Straubin asuntoon tehdyssä kotietsinnässä ilmeni, että hän oli rakentanut aseita kotonaan laittomasti. 

San Luis Opisbon piirikunnan sheriffin mukaan Straub oli jo aiemmin etsintäkuulutettu laittomien tuliaiseiden hallussapidosta epäiltynä. 

Staubilla oli muutakin rikoshistoriaa.  Hän oli ollut pidätettynä aiemmin kahdesti ja poliisin kiinnitottamana peräti 28 kertaa eri puolilla Kalifornian osavaltiota.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja