Karmivaa kuunneltavaa: Los Angelesin poliisi ampui tummaihoista Dijonia liki 20 kertaa, näin traagiset tapahtumat etenivät – "Tiesi jo, että uhri oli mennyttä"

1:55
Tämä video on karmivaa kuunneltavaa: Poliisi ampui tummaihoista miestä liki 20 kertaa – "Ja sitten kuului vielä 11 laukausta lisää"

Nuorukainen kuoli poliisin laukauksiin Los Angelesissa maanantaina. Lohduton tilanne, ja liki 20 laukausta tallentuivat alueella asuvien ihmisten valvontakameroihin.

Los Angelesin piirikunnan sheriffit ampuivat 29-vuotiaan Dijon Kizzeen Los Angelesissa maanantaina iltapäivällä. 

The Telegraphin mukaan laukauksia ammuttiin yli 20, mutta poliisi ei ole vahvistanut ammuttujen laukausten määrää. Nuo laukaukset tallentuivat tapahtumapaikan läheisyydessä asuneiden asukkaiden valvontakameroihin. 

Yllä olevalle videolle laukauksista tallentui kaikkiaan 18 laukausta. Useat ihmiset todistivat tilannetta aivan läheltä, omalta kotikuistiltaan.

– He ampuivat aluksi neljä kertaa. Sen jälkeen tiesi jo, että uhri oli mennyttä. Ja sitten kuului vielä 11 laukausta lisää, ampumatilanteen todistanut Ricardo Richmond sanoo CNN:lle. 

Katso yllä olevalta videolta lohduton näky kadulta, jonne on tuotu lukuisia kynttilöitä uhrin muistolle. 

Tästä kaikki tragedia sai alkunsa

CNN:n mukaan kaksi poliisia yritti pysäyttää polkupyörällä ajanutta Kizzeetä. Toistaiseksi ei ole tiedossa, mistä poliisit Kizzeetä epäilivät.

Poliisien lähestyessä häntä, Kizzee hylkäsi polkupyöränsä ja pinkaisi juoksuun. 

Poliisit saivat miehen kiinni pienen juoksukilpailun jälkeen, mutta Kizzee löi toista poliisia kasvoihin. Rytäkässä Kizzeen käsistä putosi vaatteita, joiden uumenissa oli poliisin mukaan puoliautomaattinen ase. 

Poliisien tekemän havainnon jälkeen poliisipartio avasi tulen ja ampui Kizzeä kohti lukuisia kertoja. Mies julistettiin kuolleeksi tapahtumapaikalta. 

– En tiedä, miksi hänet haluttiin tappaa tai mikä sai (poliisin) niin vihaiseksi, että hän halusi tappaa jonkun, uhrin täti kommentoi. 

1:29
Katso videolta 29-vuotiaan Dijon Kizzeen viimeiset kameralle tallentuneet hetket.

Poliisipartio halutaan vastuuseen tapahtuneesta

Aktivisti Najee Alin mukaan Kizzee ei ollut uhka poliisille, vaikka hänellä olikin halussaan ase.

– Se, että sinulla on hallussasi ase, on aivan eri asia kuin se, että se on käsissäsi ja käytät sitä, Ali sanoi ja huomautti, ettei Kizzee ollut osoittanut aseellaan poliiseja. 

Menehtyneen miehen omaiset vaativat, että Kizzeen ampunut poliisipartio joutuisi vastuuseen teostaan. 

Tiettävästi poliiseilla ei ollut tapahtumahetkellä haalarikameroita, ja siksi omaiset vaativatkin, että haalarikamera tulisi löytyä jokaiselta poliisilta. 

Osallisena olleet poliisit on Los Angelesin poliisin mukaan pois kenttätehtävistä. Tapausta tutkitaan. 

Tapaus sai aikaan mielenosoituksia

Kizzeen kuolema on saanut aikaan uusia mielenosoituksia, jotka ovat jatkuneet jo useita kuukausia. Kizzee on yksi monesta tummaihoisesta miehestä, joihin poliisi on kohdistanut tarpeetonta väkivaltaa.

Keskustelu poliisiväkivallasta ja tarpeettomasta vallankäytöstä tummaihoiseen väestöön sai alkunsa toukokuun lopulla, kun George Floyd kuoli pidätystilanteessa Minneapolisissa. 

Lähteet: CNN, The Telegraph

Juttua muokattu 2.9.2020 kello 16.50: Jutussa kävi virheellisesti ilmi, että Jacob Blake olisi kuollut poliisin ampumien laukauksien seurauksena. Todellisuudessa hän loukkaantui vakavasti – ei menettänyt henkeään. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja