Mainos

Poliisi aloittanut Mustikkamaan palon tutkinnan

Telakkapalo on saatu sammumaan. Tulipalossa tuhoutui kymmeniä talvisäilytyksessä olleita veneitä. Tuhopolton mahdollisuutta ei ole voitu sulkea pois.

Poliisi on aloittanut Mustikkamaan telakalla Helsingissä riehuneen rajun tulipalon syyn tutkinnan. Tuli on saaatu sammumaan, ja alueen valvonta on siirretty poliisin vastuulle. Poliisi on eristänyt palopaikan.

Toistaiseksi ei tiedetä, mistä tulipalo sai alkunsa.

Mustikkamaan telakkahallin palosta on koitunut mittavat aineelliset vahingot.

Viranomaisten mukaan palo on tuhonnut telakkahallin täysin. Lisäksi tuhoutui kolmisenkymmentä talvisäilytyksessä ollutta venettä, joista osa oli sisällä hallissa, osa sen ulkopuolella.

Puoli seitsemältä illalla syttynyt palo aiheutti runsaasti mustaa ja haitallista savua, jota syntyi lasikuituveneiden palaessa. Palomiesten työtä vaikeuttivat myös ympäri paloaluetta räjähdelleet kaasupullot. Sammuttajilla oli ongelmia myös riittävän sammutusveden saannissa. Meriyksiköltä lainaksi saadut pumput olivat suurena apuna sammutuksessa.

Pelastusviranomaiset kehottivat lähialueilla eli Mustikkamaalla ja Kulosaaressa asuvia ihmisiä pysymään sisällä. Savun arvioitiin voivan ärsyttää silmiä ja hengitysteitä.

Pelastuslaitos sai kuitenkin palon nopeasti hallintaan ja onnistui estämään liekkien leviämisen lähistöllä oleviin asuinrakennuksiin. Palo oli sammuttamassa toistakymmentä Helsingin palolaitoksen ja sopimuspalokuntien yksikköä.

Poliisin mukaan palon syttymissyystä ei ole vielä tarkempaa tietoa. Tuhopolton mahdollisuutta ei voida sulkea pois. Palon uskotaan alkaneen telakkahallin sisätiloista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.