Poliiseilta koskettava ele räyhäämään tulleille protestoijille: Polvistuivat mielenosoittajien edessä: "Olemme 'sotineet' viisi päivää ja nyt sen täytyy loppua"

2:56
Poliisit polvistuivat mielenosoittajien edessä: "Olemme ”sotineet” viisi päivää ja nyt sen täytyy loppua"

Yhdysvallat on ollut lukuisissa uutisotsikoissa isosti esillä menneen viikon aikana. Tällä kertaa kyseessä ei ole maailmaa runnova koronaviruspandemia, vaan toisinaan erittäin väkivaltaisiksi äityneet mielenosoitukset useissa amerikkalaiskaupungeissa.

Video: Poliisipäällikkö Terence Monahan polvistui protestoijien edessä, ja koskettava kohtaaminen päättyi halauksiin – katso yltä hellyttävä, yhteisöllinen hetki!

Useat uutiset ovat olleet surullista luettavaa: Poliisi on ajanut poliisiautolla väkijoukkoa päin, ja viranomaiset ovat ampuneet ihmisiä kumiluodeilla ja käyttäneet valtavat määrät kyynelkaasua hillitäkseen protestoijia. 

Valoa on kuitenkin tunnelin päässä, sillä osa poliiseista on nöyrtynyt mielenosoittajien edessä ja osoittanut inhimillisyyttä myös aggressiivisia mielenosoittajia kohtaan, kertoo CNN. 

Yllä olevalla koskettavalla videolla päätähtenä on yksi New Yorkin poliisipäällikkö Terence Monahan Manhattanin Washington Square Park -puistossa. 

Mies on polvistuneena maassa mielenosoittajan kanssa. Kun mies nousee ylös, poliisipäällikön ja mielenosoittajan kohtaaminen päättyy halauksiin. 

"Tunkeilijat, jotka eivät asu täällä, saavat painua helv*ttiin"

Monahan toivookin, että ylimääräiset mielenosoittajat poistuisivat New Yorkista, jotta rauha voisi palata kaupunkiin. 

– Tämä tarkoittaa sitä, että New Yorkissa asuvat ihmiset haluavat, että väkivalta New Yorkissa päättyy. Tunkeilijat, jotka eivät asu täällä, saavat painua helv*ttiin, jotta saamme kaupunkimme takaisin. 

– Näytetään New York yhdessä koko Amerikalle, kuinka tämä tehdään. Olemme ”sotineet” viisi päivää ja nyt sen täytyy loppua, poliisipäällikkö sanoo kannustavasti. 

Videolla nähtävä tilanne sai alkunsa, kun mielenosoituksen johtohahmo pyysi poliisipäällikkö Monahania polvistumaan kanssaan rauhan merkiksi. 

Myös Texasissa poliisit ottivat askeleen eteenpäin

Myös Texasissa on nähtävissä toivon merkkejä: Sen sijaan, että poliisit olisivat pidättäneet protestoijia Fort Worthin kaupungissa, poliisit polvistuivat mielenosoittajien kanssa ja rukoilivat yhdessä. 

Tämän jälkeen mieltään osoittamaan tulleet kaupunkilaiset hajaantuivat ja tilanne raukesi. 

– Mielestäni tämä on hyvä askel, toivottavasti tuo oli merkityksellistä. Toivottavasti tämä auttaa meitä rakentamaan paremman yhteisön meille kaikille, poliisipäällikkö Ed Kraus sanoo toiveikkaana.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

0:52
Myös Texasissa poliisit polvistuivat mielenosoittajien edessä. Yhteinen rukoushetki sai protestoijat hajaantumaan.

Tästä kaikki paha sai alkunsa

Floydin perheen tilaamasta ruumiinavausraportista kävi ilmi, että mies kuoli tukehtumalla, kun yksi poliiseiseista painoi polvellaan useita minuutteja Floydin kaulaa.

Mielenosoitukset eri kaupungeissa alkoivat rauhallisesti, mutta päiviä kestäneet mielenosoitukset ovat muuttuneet viime päivinä väkivaltaisiksi mellakoiksi

3:09
Tästä tilanteesta kaikki paha sai alkunsa: George Floyd kuoli poliisin painettua hänen kaulaansa useita minuutteja. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja