Järkyttävä video: Ryöstelijät ajavat poliisin yli New Yorkissa

0:43
Video ei herkille: Ryöstelijät ajavat heitä pidättämään tuleen poliisin päälle. Yliajo tapahtuu videon lopussa.

New Yorkin poliisi julkaisi valvontakameratallenteen, jossa näkyy miesjoukon murtautuvan elektroniikkaliikkeeseen ja varastavan sieltä tavaraa.

Paetessaan paikalta ryöstelijät ajavat heitä pidättämään tulleen poliisin päälle. Päälle ajetuksi tullut poliisimies loukkaantui ja joutui sairaalaan, mutta hänen tilansa on vakaa.

Poliisi ei ole vielä tavoittanut ryöstelijöitä ja pyytää vihjeitä ihmisiltä Washingtonin aukion puiston lähellä tapahtuneesta yliajosta.

New Yorkin poliisipäälliköiden yhdistys jakoi Twitterissä videon toisestakin tapauksesta, jossa mielenosoittajat pahoinpitelevät poliisia Bronxin kaupunginosassa.

NBC New Yorkin mukaan yli tuhat mielenosoittajaa on pidätetty pelkästään New Yorkin kaupungissa. Edes kaupunkiin julistettu ulkonaliikkumiskielto ei hillinnyt mellakoimaan saapuneita ihmisiä viime yönä.

Osa poliiseista osoittanut tukensa

Protesteja poliisien väkivaltaa mustia kohtaan on järjestetty ympäri Yhdysvaltoja, ja ne ovat monin paikoin sujuneet rauhallisesti. Osa poliiseista on osoittanut tukensa mielenosoituksille muun muassa polvistumalla urheilumaailmasta tuttuun tyyliin.

Joissakin kaupungeissa protestit ovat kuitenkin riistäytyneet käsistä, ja mielenosoittajat ovat hyödyntäneet kaaosta muun muassa varastelemalla tavaraa. Protesteissa on nähty useita väkivaltaisia yhteenottoja virkavallan ja mielenosoittajien välillä.

Mustan miehen kuolema sytykkeenä

Mielenosoitukset ympäri Yhdysvaltoja jatkuvat jo toista viikkoa. Protestit alkoivat, kun netissä levisi video 46-vuotiaan George Floydin kuolemasta.

Poliisi pidätti tummaihoisen Floydin kovin ottein tämän yritettyä ostaa savukkeita ilmeisesti väärennetyllä setelillä Minneapolisissa Minnesotan osavaltiossa.

Derek Chauvin -niminen poliisi piti polvea Floydin kaulalla lähes yhdeksän minuutin ajan, vaikka Floyd yritti huutaa, ettei saa henkeä. Floyd kuoli saamiinsa vammoihin sairaalassa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja