MTV Yhdysvalloissa: Poliisi on ampunut kumiluodeilla rauhanomaisia mielenosoittajia ja otti mediankin tähtäimeen – "Kuvaajia ja toimittajia on tönitty ja pidätetty ilman syytä"

2:19
Kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kertoo tunnelmia New Yorkista: Kuvaajia ja toimittajia pidätetty ilman syytä.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on uhannut lähettää armeijan kaduille, mikäli mielenosoitukset poliisiväkivaltaa ja rasismia vastaan eivät lopu.

Trumpin mukaan sotilaat hiljentävät mielenosoitukset, mikäli osavaltioiden kuvernöörit eivät saa protesteja haltuunsa.

Pääosin rauhanomaiset mielenosoitukset ovat yltyneet paikoin mellakoiksi. Poliisi on käyttänyt väkivaltaa muun muassa lehdistöä vastaan.

– Esimerkiksi Minneapolisissa poliisi tähtäsi ja ampui kumiluodeilla tahallaan toimittajaa ja hänen kuvausryhmäänsä, MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kertoo.

– Täällä Brooklynissa olin todistamassa, kuinka poliisi, ilman mitään syytä, töni kuvaajia ja myös toimittajia on pidätetty ilman syytä, ja tämä on tottakai huolestuttava kehitys.

Protestien laajuus Yhdysvalloissa alkaa olla historiallinen ja viimeksi ulkonaliikkumiskielto on ollut voimassa yhtä monessa kaupungissa 1960-luvulla.

– Tämän päivän mielenosoittajat kokevat, ettei niistä ajoista rasismi- ja tasa-arvokysymyksistä ole päästy vielä tarpeeksi pitkälle.  Esimerkiksi valkoisen poliisin koetaan liian usein käyttävän väkivaltaa nimenomaan afroamerikkalaisia kohtaan ja pääsevän siitä vielä ilman seuraamuksia, Karppinen kertoo.

Lue myös: 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja