Polestar paljasti, milloin sen seuraava tuotantoauto esitellään: "Astumme tuottoisille markkinoille"

Sähköautoja valmistavan Polestarin toisen tuotantoauton ja ensimmäisen katumaasturin ensiesittelyyn ei ole enää pitkä aika.

Polestarin seuraavasta tuotantomallista, Polestar 3 -katumaasturista, ei ole vielä tihkunut julkisuuteen paljoakaan tarkkaa tietoa, mutta murusia tulee vastaan siellä täällä.

Se tosin tiedetään, että kyseessä tulee olemaan Volvo XC90:n seuraavan sukupolven täyssähköisen lippulaivakatumaasturin sisarmalli, jota valmistetaan Yhdysvalloissa ja Kiinassa. Tuotannon on kerrottu alkavan tämän vuoden lopulla.

Polestar 3 asettuu samaan kokoluokkaan Volvo XC90:n, tai siis Volvo Emblan kanssa, mutta siitä ei ole luvassa kolmen penkkirivin seitsenpaikkaista versiota, vaan auton kattolinja tulee laskemaan kohti perää urheilulliseen tyyliin.

– Minulla ei ole sinällään mitään kolmirivisiä vastaan, mutta jos me laittaisimme Polestar 3:een kolme penkkiriviä, te [toimittajat] kysyisitte heti, että miten tämä auto eroaa XC90:stä, Ingenlath virnuili yhdysvaltalaiselle Car and Driverille viime syksynä.

Kaksi penkkiriviä mahdollistavat auton sporttisesti madaltuvan kattolinjan. Koska kyse on kuitenkin XC90:n tapaan isokokoisesta autosta, on ensimmäisen ja toisen penkkirivin väli venähtämässä melkoisiin mittoihin tarjoten ylelliset tilat takapenkille.

Muotoiluvaikutteita auto tulee ottamaan Polestar Precept -konseptista, joka toimii myös Polestar 5 -sedanin pohjana.

Polestar 3:sta tulee Polestar 2:n tapaan tarjolle sekä yksimoottorinen ja todennäköisesti etuvetoinen malli että kaksimoottorinen nelivetoinen versio heille, jotka kaipaavat autoltaan enemmän suorituskykyä.

Polestar 3:sta on tulossa täyssähköistä XC90:tä suorituskykyisempi.

Artikkeli jatkuu videon alla.

Volvon konsepti antaa esimakua tulevasta XC90-lippulaivasta 1:00
KATSO MYÖS: Volvon Concept Recharge -prototyyppi antaa esimakua XC90-lippulaivamallin seuraajasta, joka saanee nimen Embla.

Polestar 3 esitellään lokakuussa

Polestarin toimitusjohtaja Thomas Ingenlath mainitsi Polestar 3:n ensiesittelyn ajankohdan yhtiön tuoreen tiedotteen sivulausessa.

– Uskomme, että tuleva kasvumme vain kiihtyy, kun astumme myöhemmin tänä vuonna tuottoisille katumaasturimarkkinoille lokakuussa esiteltävällä ja pitkään odotetulla suorituskykyisellä Polestar 3 -katumaasturilla, Ingenlath totesi tiedotteessa.

Tarkempaa tietoa Polestar 3:n ensi-illan ajankohdasta ei vielä ole, mutta auton kerrotaan tulevan tilattavaksi jo esittelypäivänä.

Lähde: Polestar

Lue myös:

    Uusimmat