Iso yllätys Polestarilta: Villi Precept-visioauto viedäänkin tuotantoon – "Kuluttajat eivät tyydy pelkkään haaveiluun"

Polestar Precept ei jää pelkäksi visioksi 9:20
Polestar Precept ei jää pelkäksi tulevaisuuden visioksi, sillä ruotsalaisyhtiö ilmoitti auton pääsevän tuotantoon. Videolla Polestarin toimitusjohtaja Thomas Ingenlath esittelee Preceptiä.

Preceptin piti olla visio siitä, millaista teknologiaa tulevat Polestarit pitävät mahdollisesti sisällään, mutta nyt ruotsalaisyhtiö on päättänyt tuoda auton tuotantoon.

Volvon sähköinen tytärbrändi Polestar on ilmoittanut tuovansa aiemmin tänä vuonna esittelemänsä Precept-vision tuotantoon.

Auton oli määrä toimia vain alustana valmistajan tulevaisuuden teknologian esittelylle, eikä se ollut varsinaisesti edes konseptiauto. Ne nimittäin yleensä ovat oikeasti suunnitelmissa olevien autojen lähtöpisteitä.

Preceptin vastaanotto sekä mediassa että kuluttajien keskuudessa oli Polestarin toimitusjohtajan Thomas Ingenlathin mukaan niin hyvä, että yhtiö alkoi tosissaan harkitsemaan auton viemistä tuotantoon asti. Ja nyt tuotantosuunnitelmat on jo lyöty lukkoon.

Uusi tuotantolaitos tulossa

Precept-mallissa on hyödynnetty runsaasti ekologisia kierrätysmateriaaleja, kuten PET-pulloja, meristä ongittuja kalaverkkoja sekä korkkia. Tarkoituksena on pitää kierrätysmateriaalit isossa roolissa myös tuotantomallissa.

– Kuluttajat haluavat autoteollisuuden ajavan muutosta. He eivät tyydy pelkkään haaveiluun. Nyt Preceptistä tulee aiempaakin vahvempi kannanotto, Ingenlath kertoo.

– Olemme sitoutuneet pienentämään autojemme ja liiketoimintamme ympäristövaikutuksia. Ilmastoneutraalius on tavoitteemme, vaikkakin tiedostamme, että matka siihen on pitkä.

Preceptin tuotantoversiota tullaan valmistamaan uudessa Kiinaan valmistuvassa tehtaassa. Polestar kutsuu uutta tuotantolaitosta yhdeksi maailman älykkäimmistä.

Preceptin toistaiseksi nimeä vailla oleva tuotantoversio haastanee Tesla Model S:n, Porsche Taycanin sekä Lucid Airin. Sen myyntiintulon aikataulusta, hinnasta tai ominaisuuksista ei kuitenkaan ole vielä tietoa.

Lähde: Polestar

Lue myös:

    Uusimmat