Saako uusi huippu-Volvo nimensä pohjoismaisesta mytologiasta? Ainakin tämä sopisi suuhun huomattavasti paremmin kuin "XC90"

Volvon konsepti antaa esimakua tulevasta XC90-lippulaivasta 1:00
Volvon Concept Recharge -prototyyppi antaa esimakua XC90-lippulaivamallin seuraajasta.

Volvo aikoo jättää kirjaimista ja numeroista koostuvat koodimaiset mallinimet taakseen. Sen tuleva ja tiettävästi vielä tänä vuonna esiteltävä lippulaivamaasturi saa viimeisimpien huhujen mukaan myyttisen nimen.

Esimerkiksi nykyisen lippulaivamaasturi XC90:n nimi jää historiaan, ja uusi on tiettävästi ihan jotain muuta. Mikäli tuoreita huhuja on uskominen, on sen seuraajan nimi Embla.

Australialainen autojulkaisu Drive kertoo ruotsalaisvalmistajan rekisteröineen Embla-tavaramerkin lokakuussa.

Myyttinen nimi

Embla-nimi viittaa pohjoismaiseen mytologiaan, jossa jumalat loivat ensimmäiset ihmiset merenrantaan ajelehtineista ajopuista. Odin teki saarnesta miehen nimeltään Ask, ja jalavasta naisen nimeltään Embla. 

Mahtipontiset juuret omaava Embla-nimi ei ainakaan jättäisi alleviivaamatta auton merkitystä ruotsalaisyhtiölle.

Volvon pian väistyvä toimitusjohtaja Håkan Samuelsson paljasti viime vuoden lopulla, että uuden lippulaivan nimi alkaa vokaalilla, joten Embla sopisi kuvaan siinäkin mielessä.

Lisäksi Samuelsson vihjasi viime kesänä, että uusien Volvojen nimet passaisivat jopa vastasyntyneelle lapselle, emmekä ainakaan Emblan kohdalla aio väittää vastaankaan.

Volvon edustaja ei kuitenkaan suostunut kommentoimaan nimispekulaatiota, vaan nimitti sitä juurikin siksi; spekulaatioksi.

– Mitään ei ole lyöty lukkoon.

Ei kompromisseja – ainakaan niitä perinteisiä

Samuelsson rupatteli autosta marraskuun lopulla enemmänkin, mutta mitään sellaista, mitä ei jokainen olisi osannut päätellä ihan itsekin, hän ei kuitenkaan sanonut.

– Se [tuleva lippulaivamalli] on luotu sähköiseksi, joten sen kanssa ei ole jouduttu tekemään lainkaan kompromissejä, joita täytyy tehdä silloin, kun polttomoottoriautosta tehdään sähköauto. Tämä tarkoittaa, ettei meidän tarvitse murehtia esimerkiksi moottorin tai pakoputkiston sijoittelua, Samuelsson kuvaili tulevaa ykköstykkiä Automotive News Europelle.

Autossa tulee olemaan Samuelssonin mukaan tasainen lattia ja tilava sisusta sekä korkea istuma-asento. Auton odotetaan ottavan muotoiluvaikutteita Concept Recharge -prototyypistä.

Volvo XC90:n seuraaja tullaan valmistamaan Volvon Yhdysvaltain-tehtaalla Etelä-Carolinan Charlestonissa. Se saapunee markkinoille vuonna 2023.

Lue myös:

    Uusimmat