Poika saapui maailmaan yli kuusikiloisena – äiti vitsailee: "Synnytin taaperon"

Järkytyitkö kumppanisi muuttuneesta vartalosta raskauden ja synnytyksen jälkeen? Miehet vastaavat 0:39
Millaisia tunteita raskauden ja synnytyksen jälkeinen vartalo aiheuttaa? Katso miesten vastaukset videolta.

Yli kuusikiloisen vauvan saanut äiti vitsailee synnyttäneensä taaperon. Vauvan paino on kuitenkin kaukana ennätyslukemista.

Kuka on synnyttänyt suurimman vauvan? Asiaa TikTokissa kysynyt nuori sai somessa vastauksen, jonka kuvitteleminen omalle kohdalle saa irvistämään.

TikTok-käyttäjä @shans1588 kertoo synnyttäneensä toisen poikansa keisarileikkauksella, koska poika oli niin suuri. Raskausviikolla 38 syntynyt vauva painoi syntyessään yli kuusi kiloa ja oli 60 senttimetriä pitkä.

– Synnytin taaperon, äiti vitsailee ensimmäisellä koskaan jakamallaan TikTok-videolla.

Todisteeksi äiti näyttää kuvan vastasyntyneestä pojastaan. Jos video ei näy, voit avata sen tästä.

Nainen kertoo vauvan olleen syntymänsä jälkeen 11 päivää tehohoidossa, jossa pojan koko erottui selvästi joukosta. Poika oli niin iso, että hänen vaippansa piti hakea lastenosastolta. Kun vauva pääsi kotiin, hänet oli puettu 6–9 kuukauden ikäisille tarkoitettuihin vaatteisiin.

Sittemmin pojasta on kasvanut äitinsä mukaan terve, itsepäinen ja vahva 5-vuotias.

Maailman painavin vastasyntynyt yli kymmenkiloinen

Tavallisesti vauvat painavat syntyessään noin 2,5–4,5 kilogrammaa, kertoo Michiganin yliopisto.

Pojat ja ensimmäiset lapset ovat tyypillisesti hieman isompia kuin tytöt ja myöhemmin syntyvät sisarukset. Isokokoiset vanhemmat saavat yleensä isompia ja pienikokoiset vanhemmat pienempiä vauvoja.

Aikuisten ylipaino on lisääntynyt, mutta suomalaisnaiset synnyttävät entistä pienempiä vauvoja, MTV Uutiset kertoi vuonna 2017. Syynä tähän on tiukka diabeteskontrolli sekä synnytysten käynnistys.

Yli kuusikiloiset vauvat ovat harvinaisia, mutta eivät tavattomia. Kaikkien aikojen painavin vauva syntyi Italiassa syyskuussa 1955, kun Carmelina Fedele poika saapui maailmaan 10,2 kiloisena.

Isokokoisten lasten alatiesynnytyksessä riskinä on hermokudosvaurio, mikä on mahdollista välttää keisarileikkauksella, johon tosin liittyy omat riskinsä.

Lue myös:

    Uusimmat