Rebecca, 39, tuli raskaaksi raskaana ollessaan – vauvat syntyivät samana päivänä: "Heillä on ehdottomasti ikäeroa"

Mikä ihmeen ballonkimenetelmä? 0:40
Mikä ihmeen ballonkimenetelmä? Videolla kerrotaan, miten lääkkeetön apuväline synnytyksen käynnistämiseen toimii.

Tahattomasta lapsettomuudesta kärsinyt pariskunta sai lopulta harvinaiset kaksoset. Englantilainen Rebecca Robert tuli raskaaksi raskaana ollessaan, kertoo The Washington Post.

Lounais-Englannissa asuvat Rebecca Robert, 39, ja Rhys Weaver, 43, olivat yrittäneet lasta tuloksetta vuoden päivät, kun raskaustesti näytti viimein plussaa. Pariskunta oli onnesta soikea.

Onni vaihtui pian järkytykseen, kun raskausviikolla 12 tehty ultraäänitutkimus osoitti, että Rebeccan sisällä kasvoi kaksi vauvaa. Toinen vauvoista oli huomattavasti vähemmän kehittynyt.

– Luulin, että jotain kamalaa on tapahtunut. Ultraäänihoitaja katsoi minua ja kysyi, tiesinkö odottavani kaksosia, äiti sanoo The Washington Postille.

Kyseessä ei kuitenkaan ollut tavanomainen monikkoraskaus. Rebeccan kaksi munasolua olivat hedelmöittyneet eri kuukautiskierroilla lyhyen ajan sisään. Niin sanottu superfetaatio tai ylihedelmöittyminen on ihmisillä harvinainen ilmiö, jossa nainen siis tulee raskaaksi ollessaan jo raskaana.

Yleensä raskaana ei voi tulla uudestaan raskaaksi

Yleensä raskauden aiheuttamat hormonaaliset ja fyysiset muutokset estävät toisen hedelmöittymisen.

Rebeccan kohdalla ovulaatio ei kuitenkaan loppunut, vaan hänen munasarjoistaan irtosi uusi munasolu noin 3–4 viikkoa ensimmäisen jälkeen. Jälkimmäinen munasolu onnistui kuin ihmeen kaupalla hedelmöittymään ja kiinnittymään kohtuun, Rebeccan synnytyslääkäri David Walker kertoo amerikkalaislehdelle.

Rebecca käytti lääkkeitä ovulaation stimuloimiseen, mutta synnytyslääkäri ei ole vakuuttunut lääkityksen olleen syy ylihedelmöittymisen taustalla. Yleensä lääkitys aiheuttaa kahden munasolun irtoamisen kerralla, mikä on tavallinen kaksosraskauden aiheuttaja.

Kaksoset ovat samasta syntymäpäivästä huolimatta eri kokoiset. Jos upotus ei näy, voit avata sen tästä.

Riskiraskaus päättyi ennenaikaiseen synnytykseen

Uutisen aiheuttamasta järkytyksestä toivuttuaan Rebecca ja Rhys olivat innoissaan kahden lapsen saamisesta. Iloa kuitenkin varjosti tieto kaksosraskauksiin liittyvistä riskeistä sekä erityisesti pienemmän vauvan kohtalosta.

Parille kerrottiin, ettei nuorempi vauva kenties selviä.

33. raskausviikon aikana kävi ilmi, että pienemmän sikiön napanuora ei toiminut normaalisti, mikä alkoi vaikuttaa vauvan kasvuun. Lääkärit päättivät, että Rebeccan olisi aika synnyttää. Parikiloinen Noah ja vain reilun kilon painava Rosalie tulivat maailmaan muutaman minuutin välein.

Kaksoset vietiin vastasyntyneiden teho-osastolle. Noah pääsi kotiutumaan kolmen viikon jälkeen, Rosalie vasta kolmen kuukauden jälkeen.

Noah ja Rosalie tykkäävät olla käsikkäin. Jos upotus ei näy, voit avata sen tästä.

Kaksoset ovat kuin eri-ikäiset

Nyt kaksoset ovat puolivuotiaita. Eri hedelmöittymisaika näkyy sisarusten kehityksessä. Rosalie on esimerkiksi veljeään paljon pienempi.

– Vaikka he syntyivät samana päivänä, heillä on ehdottomasti ikäeroa, Rebecca sanoo.

Erilaisuudestaan huolimatta erityisten kaksosten välillä on vahva side ja he näyttävät toisiltaan.

Lue myös:

    Uusimmat