Viisivuotias synnytti terveen vauvan – Nämä ovat maailman ihmeellisimmät syntymätarinat

Jokaisen lapsen syntymä on ihme. Näissä Listvere.com-sivuston tarinoissa vauvan syntymän lisäksi hänen eloonjäämisensä on ollut ihme erikoisten olosuhteiden takia.

Puussa syntynyt

Carolina Chirindza synnytti Rositha-vauvansa puussa. Vuonna 2000 Mosambikissa oli tulva, ja Chirindza kiipesi puuhun päästäkseen pois krokotiilien valloittamasta vedestä.

Neljä päivää ilman ruokaa ja juomaa hän odotti apua. Neljäntenä päivänä Rositha syntyi. Juuri silloin Etelä-Afrikan armeijan helikopteri saapui paikalle ja vei äidin ja tyttären turvaan.

Papua-Uusi-Guineassa raskaana ollutta Nolan Yekumia ja hänen miestään syytettiin noituudesta, ja heidät tuomittiin puuhun roikkumaan. Yekum synnytti vain hetkeä sen jälkeen, kun pariskunta oli vapauttanut itsensä silmukasta ja piiloutunut.

Lopulta molemmat puuvauvat äiteineen pääsivät sairaalaan ja todettiin terveiksi.

Vessavauva

On olemassa hälyttävän paljon kertomuksia lapsista, jotka ovat syntyneet – tai melkein syntyneet – vessaan. Bhuri Kalbin tytär syntyi intialaisen junan vessassa.

Kalbi oli vasta seitsemännellä kuulla raskaana, joten hän ei osannut odottaa, että vauva voisi putkahtaa ulos. Junamatkalla Kalbille tuli vessahätä. Niin hän luuli, vaikka oikeasti tuntemukset johtuivat synnytyksen alkamisesta.

Intialaisessa junan vessassa tarpeet kulkeutuvat pöntöstä saman tien kuilua pitkin radalle. Myös Kalbin vauva hulahti aukosta kiskoille junan ollessa liikkeessä. Saatuaan hälytyksen aseman lähellä oleva henkilökunta löysi tyttövauvan radalta elossa.

Vanhin äiti

Rajo Devistä tuli 70-vuotiaana maailman vanhin synnyttäjä. Hän yritti miehensä kanssa saada lasta 50 vuoden ajan, mutta turhaan. Toive omasta lapsesta hiipui vaihdevuosien myötä.

Pari päätti kokeilla vielä hedelmöityshoitoja. 72-vuotiaan aviomiehen spermalla hedelmöitetty lahjoitettu munasolu lähti kuin lähtikin kehittymään. Joulukuussa 2008 Rajo Devi synnytti terveen tytön.

Onnellisten seitsemänkymppisten huhuttiin yrittävän uudestaan koeputkihedelmöitystä poikalapsen toivossa.

Nuorin äiti

Perulainen Lina Medina pitää hallussaan maailman nuorimman synnyttäjän titteliä. Saadessaan poikansa toukokuussa 1939 Lina oli vain viisivuotias.

Gerardo-poika eli lapsuutensa uskoen, että isoäiti on hänen äitinsä ja oikea äiti vanhempi sisko. Gerardo kuoli 40-vuotiaana luuydinsairauteen. Ei kuitenkaan ilmennyt mitään viitteitä siihen, että hänen epätavallinen syntymänsä olisi vaikuttanut sairastumiseen.

Vielä tänäkään päivänä ei tiedetä, kuka Gerardon biologinen isä on. Lina on pysynyt siitä visusti vaiti.

Isoimmat vauvat

Maailman painavin vauva syntyi Italiassa syyskuussa 1955. Carmelina Fedele pullautti maailmaan 10,2 kiloa painavan pojan.

Toisella sijalla on syyskuussa 2009 syntynyt 8,7-kiloinen poika. Lapsen nimeä ei ole julkistettu, mutta äidin tiedetään olevan indonesialainen ja sairastavan diabetestä. Insuliiniongelmien vuoksi diabeetikkonaiset saavat yleensä keskimääräistä kookkaampia lapsia.

Pienimmät vauvat

Maailman nuorin keskonen, kanadalainen James Elgin Gil näki päivänvalon ensi kertaa toukokuussa 1987. Hän oli ehtinyt kehittyä äitinsä vatsassa vasta 21 viikkoa ja viisi päivää.

Tavallisesti 22. raskausviikolla syntyneistä vain kymmenen prosenttia selviää hengissä. Useat sairaalat kieltäytyvät hoitamasta vauvoja, jotka syntyvät ennen 22. raskausviikkoa. Onnekas James painoi 482 grammaa, mikä paransi hänen mahdollisuuksiaan selvitä.

Pienin vastasyntynyt on Amillia Sonja Taylor Floridasta. Hän syntyi 21 viikkoa ja kuusi päivää vanhana, mutta painoi ainoastaan 283 grammaa.

Molemmissa tapauksissa sairaala huolehti keskosten hoidosta, ja pikkuiset ovat nykyään terveitä ja voivat hyvin.

Lähde: www.listverse.com

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat