Poika ajoi kännissä ja tappoi viisi, surun murtama äiti julkaisi paljonpuhuvan kuvan: "Haluan, että katsotte minua"

Tältä näyttää autoilu rattijuopon silmin 1:52
Tältä näyttää autoilu rattijuopon silmin.

Muun muassa Yahoo News -sivusto uutisoi erään äidin koskettavasta viestistä muille liikenteenvaarantajille, etteivät he tekisi samaa virhettä kuin hänen edesmennyt poikansa.

Australialainen Jordan McGuinness-Hayes ajoi päihtyneenä ja huumeiden vaikutuksen alaisena kuolonkolarin, jossa hän itse sekä neljä muuta nuorta kuolivat. Jordan päätti lähteä ajamaan juhlista kotiin Brisbanesta, mutta ajoikin kolarin toisen auton kanssa.

Onnettomuus tapahtui vuonna 2012, mutta yhä tänä päivänä hänen äitinsä Melissa McGuinness kärsii poikansa teoista.

Melissa on nyt omistanut elämänsä kouluttaakseen teini-ikäisiä päihtyneenä ajamisen vaaroista. Hän käy eri kouluissa lukemassa viestiä, jonka olisi kuvitellut poikansa Jordanin kirjoittaneen, jos olisi yhä elossa.

– Antaisin mitä tahansa, jos sinä yönä auto olisi osunut vaikka puuhun eikä johtanut näihin hirveisiin tapahtumiin. Nuo lapset eivät ansainneet sitä, mitä heille tapahtui. Mokasin ja pahasti, ja jouduin maksamaan äärimmäisen hinnan teoistani. Tekoni oli anteeksiantamaton.

Jordan oli 18-vuotias, ja tekohetkellä hän oli humalassa sekä marihuanan alaisena.

– Tämä oli pahin mahdollinen skenaario, Melissa kertoi Today-uutissivustolle. Hänen poikansa tekojen takia noin yksivuotias lapsi menetti vanhempansa. He olivat 20- ja 23-vuotiaita.

Äiti kampanjoi liikenneturvallisuuden puolesta

Onnettomuuden jälkeen Melissa perusti You Choose – Youth Road Safety -kampanjan, joka jakaa tietoa ja varoituksia muille nuorille hänen poikansa virheistä.

Eräs kampanjan julkaisusta Facebookissa sisältää kuvan itkuisesta, murtuneesta Melissasta.

– Haluan, että katsotte minua kuvassa. Tämä on se miltä teidän äitinne, isänne, veljenne ja siskonne näyttävät päivien, viikkojen, kuukausien ja vuosien ajan, jos jotain tapahtuu teille.

Melissa muistuttaa, että vanhemmat varoittavat nuoria aina aiheesta.

– Antaisin mitä tahansa, jos saisin halata poikaani vielä kerran.

Monet ovat ylistäneet Melissaa hänen rohkeudestaan ja sitoutumisestaan kampanjaan. Eräs nainen kommentoi Facebookissa, kuinka hän uskoo Melissan puheiden muuttavan ihmisten käytöstä.

Melissan mukaan hän on velvollinen poikansa, sekä muiden onnettomuudessa menehtyneiden nuorten puolesta, jakamaan tietoa tieturvallisuuden vaaroista.

– En saarnaa väärästä tai oikeasta. Kerron vain oikean elämän kokemuksesta ja siitä, millaista on kokea tuo hirvittävä lopputulos, Melissa kertoo Yahoo News -sivustolle.

Lue myös:

    Uusimmat