Mainos

Pohjola tuomittu ennätyskorvauksiin

Vakuutusyhtiö Pohjola on tuomittu irtisanomisesta ennätyskorvauksiin.

Porin käräjäoikeus on tuominnut vakuutusyhtiö Pohjolaan kuuluvan Pohjolan Asiakaspalvelu Oy:n maksamaan laittomasti erotetulle työntekijälle palkanmenetyksestä aiheutuneita korvauksia lähes neljän vuoden ajalta.

Työntekijäpuolen asianajaja arvioi, että tuomio on kovin koskaan Suomessa laittomasta irtisanomisesta langetettu rangaistus. Korvattavaksi määrätty summa on lähes 29000 euroa. Korvattavaa määrää alensi olennaisesti se, että summasta vähennettiin työntekijän työttömyysaikana saamia ansiosidonnaisia päivärahoja.

Irtisanominen tapahtui jo vuonna 1999. Pohjola oli ilmoittanut irtisanovansa tuotannollisilla perusteilla alun pitäen 232 työntekijää, mutta irtisanottuja oli lopulta vain 34. Käräjäoikeuden tuomio koski yhtä näistä 34 irtisanotusta.

Erotettu työntekijä oli toiminut Pohjolan Porin konttorissa vahtimestari-emäntänä. Käräjäoikeus ei tullut vakuuttuneeksi Pohjolan väitteistä, että irtisanominen olisi ollut laillista. Työntekijän puolelta asiaa hoitanut asianajaja Olavi Hölttä sanoo, että vahingonkorvausta tuomittiin maksettavaksi nyt pidemmältä ajalta kuin koskaan aikaisemmin.

Hölttä muistuttaa myös, että irtisanomisaikana vuonna 1999 Pohjola-konsernin liikevoitto oli yli 1,2 miljoonaa euroa ja Pohjola jakoi vuodelta 1999 osinkoja melkein 900 miljoonaa euroa. Pohjolan irtisanomiset herättivätkin julkisessa sanassa tuolloin suurta huomiota.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.