Mainos

Pohjola teki huipputuloksen

Vakuutusyhtiö Pohjolan liikevoitto kasvoi edellisvuodesta yli viisinkertaiseksi 1,23 miljardiin euroon eli seitsemään miljardiin markkaan. Osakekohtainen tulos parani 48,70 euroon edellisvuoden 2,16 eurosta.

Pohjolan vakuutusmaksutulo oli 959 miljoonaa euroa, sijoitustuotot 1448 miljoonaa ja arvonkorotukset 1,5 miljoonaa euroa. Yhtiö aikoo jakaa osinkoa 22 euroa osakkeelta.

Henkivakuutusyhtiön myyntiä harkitaan


Pohjola suunnittelee luopuvansa henkivakuutustoiminnoistaan. Yhtiö pyytää Henki-Pohjolan arvosta asiantuntijalausunnon kahdelta investointipankilta. Jos myyntihanke etenee, asia saatetaan ottaa esille Pohjolan ylimääräisessä yhtiökokouksessa.

Jo aiemmin Suomi-yhtiö on ilmoittanut kiinnostuksensa Henki-Pohjolan ostamisesta. Henki-Pohjolan toimitusjohtaja Eino Halonen on ilmoittanut, että hän aikaistaa eroamistaan yhtiön toimitusjohtajan tehtävästä. Halonen luopuu tehtävästään sekä samalla kaikista Pohjola-yhtymän toimistaan jo tämän kuun lopussa. Halonen on tämän vuoden alussa nimitetty Suomi-yhtiön toimitusjohtajan sijaiseksi ja heinäkuun alusta toimitusjohtajaksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.