Mainos

Pohjois-Savon hoitojonot lyhyiksi kesään mennessä

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri uskoo saavansa hoitojonot purettua lain edellyttämällä tavalla kesäkuun loppuun mennessä.

Potilasjonot ovat lyhentyneet liki puoleen vuodenvaihteesta, jolloin yli puoli vuotta jonottaneita oli reilut 400. Viime kuun lopussa jonossa oli kuitenkin edelleen 227 potilasta.

Hoitojonot lyhenivät jo viime vuonna, mutta Tehyn työtaistelu-uhan ja viime kesän mittavien kesäsulkujen vuoksi kirittävää jäi edelleen. Itä-Suomen lääninhallitus edellyttää, että jono poistuu kesäkuun loppuun mennessä.

- Jono lyhenee hyvää vauhtia, kun urakka on saatu taas kunnolla käyntiin. Tavoite on realistinen, kertoi Kuopion yliopistollisen sairaalan johtajaylilääkäri Jorma Penttinen.

Pohjois-Savon kuntayhtymän viime vuoden tilinpäätös oli 33 000 euroa ylijäämäinen. Myös toiminnallinen tulos oli lähes tavoitteiden mukainen. Hoitoalan työtaistelu-uhkaa varten tehdyt toimintojen supistukset ja ylityökielto kuitenkin vähensivät loppuvuodesta leikkausten määrää, poliklinikkakäyntejä ja hoitojaksoja suunnitellusta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.