Mainos

Pohjois-Ruotsin metsäpalo levinnyt

Ruotsin pelastusviraston arvion mukaan perjantaina syttynyt metsäpalo alkaa olla suurin mitä Ruotsissa on viime vuosikymmeninä riehunut.

Pohjois-Ruotsissa riehuva metsäpalo on levinnyt tuhannen hehtaarin alueelle. Metsäpaloa sammutettiin kuuden helikopterin ja 80 palomiehen voimin.

- Alueella on itätuuli. Pohjoisen tulirintama on laantunut jonkin verran, mutta lounaisosissa palaa kahdessa paikassa. Tilanne siellä on kriittinen, ja yksi rakennus on vaarassa. Helikopterit vesipommittavat aluetta koko ajan, Bodenin palopäällikkö Bengt Nilsson sanoi.

Nelisenkymmentä alueella asuvaa ja kesämökkiläistä on evakuoitu metsäpalojen tieltä.

Ruotsin pelastusviraston arvion mukaan perjantaina syttynyt metsäpalo alkaa olla suurin, joka on riehunut maassa viime vuosikymmeninä. Paloalue on tuhatkunta hehtaaria, mutta toistaiseksi yksikään rakennus ei ole palanut. Nilsson arvioi, ettei paloa saada hallintaan ainakaan ennen perjantaita.

Alueella ei ole satanut kuuteen viikkoon ja metsät ovat rutikuivia. Norrbottenissa on jo kolme viikkoa ollut kiellettyä tehdä avotulta.

Norrbottenin lääninhallitus määräsi tänään, että läänissä aloitetaan välittömästi lentokonevalvonta metsäpalojen varalta. Valvontalennot jatkuvat ainakin viikonloppuun saakka.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.