Pohjois-Korea: "Sota Etelä-Korean kanssa vain ajan kysymys"

Pohjois-Korean valtiollisessa mediassa siteerattiin nimettömänä pysyvää sotilaskommentaattoria. Hän sanoo, ettei sota Koreoiden välillä ole enää vain mahdollisuus, vaan ajan kysymys. 

Pohjois-Korean vakavista uhkauksista kertoi maan valtiollinen media Korean Central News Agency sekä muun muassa brittilehti The Telegraph

– Fyysinen yhteenotto ja sota ovat vain ajan kysymys sen jälkeen, kun Etelä-Korean ja Pohjois-Korean välinen sotilaallinen sopimus romutettiin, Pohjois-Korean valtiollinen media uutisoi sunnuntaina. 

Sotilaskommentaattori lisäsi, että "mikä tahansa vihamielinen teko" johtaisi Etelä-Korean "täydelliseen romahdukseen". 

Etelä-Korea jäädytti maiden välisen sotilasyhteistyösopimuksen omalta osaltaan marraskuun lopulla vastatoimena Pohjois-Korean vakoilusatelliittiin laukaisulle.

Pian sen jälkeen Pohjois-Korea ilmoitti tuovansa lisää aseita ja joukkoja Etelä-Korean rajalle. Samalla Pohjois-Korean puolustusministeriö ilmoitti, ettei se "aio enää koskaan" noudattaa Etelä-Korean kanssa solmittua sotilasyhteistyösopimusta.

Pohjois-Korea on sittemmin väittänyt käyttäneensä satelliittia ottaakseen kuvia muun muassa Valkoisesta talosta, Pentagonista sekä Etelä-Korean ja Japanin sotilastukikohdista.

Telegraphin mukaan nimetön sotakommentaattori perusteli myös Pohjois-Korean satelliitin laukaisua "laillisena ja oikeutettuna tekona". 

Viimeisempien uhkauksien lisäksi Pohjois-Korean puolustusministeriö varoitti viikonloppuna, että Yhdysvaltojen hyökkäys sen avaruusresursseja vastaan olisi "sodanjulistus".

Lue myös:

    Uusimmat