Kim Jong-unin sisko varoitti vakavan vaaran kasvamisesta

Etelä-Korea ja Yhdysvallat solmivat sopimuksen, jonka perusteella Yhdysvallat vastaisi voimalla Pohjois-Korean mahdolliseen ydiniskuun.

Yhdysvaltain ja Etelä-Korean välinen sopimus johtaa vain entistä vakavampaan vaaraan, varoittaa Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin vaikutusvaltainen sisko Kim Yo-jong. Hänen lausunnostaan kertoi Pohjois-Korean valtion media.

Yhdysvaltain ja Etelä-Korean presidentit sanoivat keskiviikkona, että Pohjois-Korean mahdolliseen ydinasein tekemään hyökkäykseen vastattaisiin niin ikään ydinasein.

Lausunnossaan Kim alleviivasi, että mitä enemmän Yhdysvallat ja Etelä-Korea järjestävät ydinaseharjoituksia ja sijoittavat ydinaseita Korean niemimaan läheisyyteen, sitä voimakkaammin Pohjois-Korea turvautuu oikeuteensa puolustaa itseään vastaavassa suhteessa.

Etelä-Korean presidentin Yoon Suk-yeolin mukaan hänen maansa ja Yhdysvallat ovat sopineet välittömistä kahdenvälisistä konsultaatioista, jos Pohjois-Korea hyökkää.

– Vastaus on nopea, ylivoimainen ja päättäväinen, ja sen takana on liittouman koko voima, mukaan lukien Yhdysvaltain ydinaseet, Yoon sanoi keskiviikkona.

Osana Etelä-Korean ja Yhdysvaltain uutta sopimusta Yhdysvaltain ballistisia ydinohjuksia kuljettava sukellusvene vierailee eteläkorealaisessa satamassa ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin.

Pohjois-Korea on rikkonut pakotteita vuosikausia

Kim sanoi, että Etelä-Korean ja Yhdysvaltain sopimuksen myötä sekä Koillis-Aasian että koko maailman rauha ja turvallisuus altistuu entistä vakavammalle vaaralle.

– Ja se on teko, jota ei voi pitää koskaan tervetulleena, Kim jatkoi.

Pohjois-Korea on vuosikausia uhmannut sille määrättyjä pakotteita ja jatkanut ydinase- sekä ohjusohjelmiaan. Lisäksi Pohjois-Korea on vannonut, ettei se ole luopumassa ydinaseistaan, joita se pitää vakuutuksenaan nykyjohdon jatkumiselle.

Pohjois-Korea on tehnyt alkuvuodesta lukuisia ohjuskokeita. Lisäksi maa on tehnyt tänä vuonna ensimmäisen kokeen kiinteää polttoainetta käyttävällä ballistisella ohjuksella, mitä pidetään Pohjois-Korean asevoimille merkittävänä teknisenä läpimurtona

Katso myös: CNN: Näin Pohjois-Korea rahoittaa ydinohjelmaansa kryptovarkauksilla

CNN: Näin Pohjois-Korea rahoittaa ydinohjelmaansa kryptovarkauksilla 2:35


Lue myös:

    Uusimmat