Mainos

Pohjois-Carolinassa asukkaiden evakuointia

Yhdysvaltain Pohjois-Carolinan rannikon saarten asukkaiden ja turistien evakuointi aloitettiin eilen uhkaavan pyörremyrskyn takia. Pohjois-Carolinassa annettiin eilen iltana pyörremyrskyvaroitus, kun hirmumyrsky Denniksen keskus oli noin 200 kilometrin päässä rannikosta.

Yhdysvaltain pyörremyrskykeskuksen mukaan Denniksen ei uskota iskevän maalle, mutta keskuksesta varoitettiin silti voimakkaista tuulista, jotka saattavat puhaltaa Carolinan rannikkoa yli 63 kilometrin tuntivauhdilla. Myrskyn pelätään myös aiheuttavan tulvia ja mahdollisesti saartavan asukkaita.

Pyörremyrskyn oletetaan pysyvän lähimmillään noin 160 kilometrin päässä rannikosta ja siirtyvän vähitellen poispäin rannikosta. Kaiken varalta Ocracoken ja Cape Hatterasin saarten asukkaat ja alueella lomailevat tuhannet matkailijat määrättiin kuitenkin evakuoitaviksi. Etelä-Carolinassa Charlestonissa asuntovaunuissa tai rannikon edustalla sijaitsevilla saarilla kehotettiin etsimään suojaa sisämaasta ja useita hätäsuojia perustettiin kouluihin.

Tuulen nopeudeksi pyörremyrskyn reitillä mitattiin puuskissa jopa 168 kilometriä tunnissa. Dennis iski lauantaina Bahamasaarille, missä voimakkaat tuulet ja rankkasateet katkoivat sähköjohtoja ja puita sekä vaurioittivat tieyhteyksiä. Saaret kuitenkin säästyivät vakavilta myrskytuhoilta.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.