Mainos

Pohjanmaan tarhaiskujen tekijöitä ei vielä tavoitettu

Pohjanmaalla keskiviikon vastaisena yönä tehtyjen turkistarhaiskujen tekijöitä ei ole toistaiseksi tavoitettu. Tutkintaa varten on perustettu keskusrikospoliisin vetämä tutkintaryhmä, jossa on krp:n tutkijoiden lisäksi mukana paikallispoliisin väkeä Vaasasta ja Mustasaaresta.

Mitään ratkaisevaa tekijöistä ei ole selvinnyt, kertoo rikosylikomisario Raimo Latvala krp:n Vaasan yksiköstä. Tutkijat ovat muun muassa selvittäneet vihjeitä, jotka liittyvät alueella iskuyönä liikkuneisiin autoihin.

Toistaiseksi ei ole varmuutta myöskään siitä, oliko iskujen takana yksi vai useampi ryhmä. Poliisin mukaan viimeaikaisissa turkisten vastaisissa iskuissa ei kuitenkaan ole kyse mistään satunnaisista ilmiöistä, vaan toiminta on selkeästi etukäteen suunniteltu.

Pohjanmaalla turkistarhaajat ovat varautuneet uusiin iskuihin tehostamalla tarhojensa vartiointia. Tarhoja vartioidaan yöaikaan tarhaajien yhteisvoimin. Lisäksi Korsnäsissä jatkettiin tänään luontoon päässeiden minkkien kiinniottoa.

Kolmelta pohjalaiselta turkistarhalta päästettiin keskiviikon vastaisena yönä karkuun yhteensä yli tuhat minkkiä ja kettua. Iskut tehtiin Korsnäsissä, Vaasassa ja Maalahdessa. Ketuista valtaosa on saatu kiinni, mutta Korsnäsissä luontoon pääsi karkaamaan satoja minkkejä.

Iskujen taloudelliset vahingot eivät ole vielä tiedossa. Joka tapauksessa kyse on sadoistatuhansista markoista, kertoo toiminnanjohtaja Gustav Smulter Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liitosta. Vahinkoa syntyi paitsi eläinten karkaamisesta myös siitä, että iskujen tekijät repivät turkiseläinten siitoskortteja. Ilman kortteja eläimiä ei voi käyttää siitokseen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.