Valtteri Bottas paljastaa podcastissa menettäneensä miljoonia euroja kauden viimeisellä kierroksella – sai Mercedekseltä yllätyksen

Uskomaton loppuratkaisu! Näin Max Verstappen ohitti Lewis Hamiltonin viimeisellä kierroksella ja voitti F1-maailmanmestaruuden 4:48
Tästä on kyse: F1-kausi sai uskomattoman loppuratkaisun – näin Max Verstappen ohitti Lewis Hamiltonin viimeisellä kierroksella ja voitti maailmanmestaruuden.

Valtteri Bottas paljastaa Suplan Suoraa puhetta minusta – Valtteri Bottas -podcastissa menettäneensä miljoonia euroja edellisen F1-kauden viimeisen kierroksen tapahtumien myötä.

Sesonki päättyi Abu Dhabissa, jossa maailmanmestaruus oli vielä pelissä tiukkaa taistelua kauden mittaan käyneiden Red Bullin Max Verstappenin ja Mercedeksen Lewis Hamiltonin välillä. Hamilton joutui tuomariston päätösten myötä turva-auton poistuttua radalta puolustamaan johtopaikkaansa viimeisellä kierroksella kuluneilla renkailla Verstappenia vastaan, ja alankomaalaiskuski paineli edelle maailmanmestariksi. 

F1-kuljettajien sopimuksiin kuuluu erilaisia bonuksia, ja toimittaja Oskari Saari esitti podcastissa arvelun, että viimeinen kierros maksoi Bottakselle miljoonia euroja.

– Ihan oikeassa olet. Oli aikamoinen viimeinen kierros, Bottas myönsi.

– Niin se menee. Tietynlaiset bonukset liittyvät tiettyihin saavutuksiin tiimissä.

Kauden päätöskilpailussa kuudenneksi sijoittuneelle Bottakselle olisi siis ollut luvassa muhkea bonus tallikaverinsa Hamiltonin maailmanmestaruudesta. 

– Onneksi sillä summalla en ollut etukäteen mitään hankkinut. Ei ongelmaa.

Urallaan loppuelämän taloudellisen vakauden tienanneen suomalaisen mukaan kauden päätös nyppi "vähän aikaa" pääasiassa siksi, ettei Hamilton voittanut.

– Kyllä minä oikeasti myös toivoin, että Lewis voittaa. Olemme aika pitkän tien menneet kimpassa tiimikavereina ja minulla on häntä kohtaan kova arvostus.

Bottas totesi perään, että kumpikin MM-sarjan kärkikuskeista olisi ansainnut voittaa mestaruuden.

– Heillä oli tosi eeppinen kamppailu ihan loppuun asti.

Kauden ratkaisu näkyi ymmärrettävästi Mercedeksen tunnelmissa.

– Ei tiimin henki kisan jälkeen ihan sama ollut. Joo, voitimme merkkimestaruuden, mutta yleensä vain kuljettajien mestaruus muistetaan.

"Pikkuyllätys viimeisenä päivänä"

Bottas kuitenkin totesi, että onneksi Mercedes keksi hänelle muuta annettavaa.

Hänellä oli jo ennestään hallussaan F1-uransa ensimmäisen palkintopallisijan tuonut vuoden 2014 Williams-auto. Nyt suomalaista ilahdutti ikimuistoisella tavalla Mercedes.

– Heillä oli pikkuyllätys viimeisenä päivänä, jonka olin tehtaalla. He antoivat minulle minun minun ensimmäisen voittoautoni vuodelta 2017. Ihan kiva lahja.

Bottas otti tuolla kaudella F1-uransa ensimmäisen ykkössijan Venäjän Sotshissa.

Viimeiset viisi kautta Mercedeksellä ajanut Bottas ajaa tänä vuonna ensimmäisen kautensa Alfa Romeolla.

Bottas siirrostaan Alfa Romeolle:"Asiat menivät niin kuin itse halusin"– F1-tähti kertoo MTV:lle, miten neuvottelut uuden tallin kanssa etenivät 5:18
Valtteri Bottas kertoi MTV:lle, miten neuvottelut Alfa Romeon kanssa etenivät.

Lue myös:

    Uusimmat