Nico Rosberg naljailee Hamiltonille Bottas-lausunnosta – ennustaa uusia ongelmia: "Riski on aika suuri"

Lewis Hamiltonin ylistys entiselle tallikaverilleen Valtteri Bottakselle on jäänyt Nico Rosbergin mieleen piikkinä häntä kohtaan. Saksalainen tietää kuitenkin hyvin, että elo tasaantui Mercedeksellä hänen lähdettyään.

Bottas korvasi Rosbergin mestaritiimissä pikahälytyksellä kaudesta 2017 alkaen ja ajoi siitä eteenpäin viidesti peräkkäin valmistajien MM-tittelin voittaneessa tallissa Hamiltonin rinnalla.

Bottas oli Mercedekselle täydellinen valinta sen jälkeen, kun tallipomo Toto Wolff oli joutunut vuosia tasapainottelemaan kireässä ilmapiirissä Hamiltonin ja Rosbergin välillä.

Kommentti oli helppo tulkita piikiksi myös vuoden 2016 mestarille Rosbergille. Tämä myöntää tikarin osuneen.

– Otan tuon kyllä epäkunnioituksena, Rosberg kommentoi Sky Sportsin haastattelussa.

– Siis mitä minä tein väärin? hän jatkoi vitsaillen.

Vuoden 2016 mestaruustaistelun ratkaisu, jossa Hamilton yritti viimeisissä kisoissa hidastamalla saada Rosbergin putoamaan Max Verstappenin ja Sebastian Vettelin taakse, oli viimeinen tikki muutenkin tulehtuneeseen ilmapiiriin. Rosberg ilmoitti seuraavalla viikolla lopettavansa kokonaan.

Rosberg myöntää kuitenkin Mercedeksen tunnelman olleen huomattavasti parempi Bottaksen tultua sisään.

– Se on ollut varsinkin valmistajien MM-sarjassa ehdottomasti hyvä. Viiden vuoden aikana tallin sisällä on ollut erittäin terve ilmapiiri, Rosberg tunnusti.

– Mercedes voitti valmistajien mestaruuden (myös 2021), ja Valtteri onnistui paljon paremmin kuin Sergio Perez (Red Bullilla), joten hän ansaitsee siitä tunnustuksen.

Tulevalla kaudella Hamilton, jos tämä vielä viime kauden pettymysten jälkeen jatkaa uraansa, saa rinnalleen nousevan tähden George Russellin, josta odotetaan jälleen Bottasta hanakampaa veneenkeikuttajaa Mercedekselle.

Rosberg nostaa esiin huomion, että Russellille MM-kalenterin avauskisan siirtyminen Bahrainiin on merkittävä asia, sillä britti ajoi juuri siellä loistavan Mercedes-debyytin kauden 2020 lopussa tuuratessaan Hamiltonia. Russell oli aika-ajossa aivan Bottaksen kannassa, ja olisi todennäköisesti pystynyt lyömään tämän kisassa ilman omaa epäonneaan.

– George oli välittömästi aivan Valtterin tasolla, joten se antaa Georgelle paljon itseluottamusta, että hän pystyy siihen ja on tarpeeksi nopea.

– Se oli Totolta vaikea valinta, koska riski on aika suuri. Jos George on oikeasti tasan samassa vauhdissa Lewisin kanssa, siitä voi tulla todella intensiivistä tallin sisällä.

– Tässä on vielä paljon nähtävää: aikooko George vetäytyä koko ajan vai ottaako hän kyynärpäänsä käyttöön? Siitä tulee mahtavaa katsottavaa, Rosberg hehkutti.

Lue myös:

    Uusimmat