F1-lehdistökatsaus: Lewis Hamilton, kaikkien aikojen paras? Kimi Räikköselle lämpöä Ranskan GP:stä, Valtteri Bottaksesta jatkosopimusväite

Mercedeksen brittikuskin Lewis Hamiltonin suorastaan täydellinen ylivoima oli kansainvälisen F1-lehdistön ykköspuheenaihe Ranskan GP:n jälkeen. Keskustelu kääntyi nopeasti myös MM-taistoon, jossa Hamilton on painelemassa maisemaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Itävallan GP suorana 28.-30.6.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Sunnuntain kisassa voittajan Hamiltonin ja toiseksi tulleen Valtteri Bottaksen välille tuli peräti 18 sekunnin ero. Viimeisillä kierroksilla Hamilton oli lähellä ottaa vielä yhden lisäpisteen, kun hän nakutti kuluneilla, kovan rengasseoksen pyörillä kisan nopeimman kierroksen.

Ferrarin Sebastian Vettel nappasi kuitenkin lisäpisteen itselleen, kun hän ajoi tuoreilla, pehmeän seoksen renkailla kisan nopeimman kierroksen.

Kahdeksan kisan jälkeen Hamilton johtaa MM-sarjaa jo 36 pisteen erolla ennen Bottasta. Juuri MM-tilanteen kehittyminen oli yksi kuuma peruna Ranskan GP:n jälkeen muun muassa Italiassa ja Englannissa.

Kokosimme yhteen mielipiteitä ja näkemyksiä eri F1-medioista: 

Gian Carlo Minardi, Minardi.it

– Hamilton otti voiton, vaikka hän suorastaan "leikki" vastustajiensa kanssa. Siitä osoitus oli kisan lopun nopeimpien kierrosten metsästys, jossa hän jäi vain parin sadasosan päähän Vettelistä. Minulle on jäänyt sellainen käsitys, että he (Mercedes) eivät edes käytä kaikkia lisätehojaan.

Umberto Zapelloni

– Kuvastavaa oli se, että Hamilton haki lopussa lisäpistettä nopeimman kierroksen kautta, kun taas Bottas oli kriisissä renkaidensa kanssa. Hamiltonin kuudes mestaruus vain lähestyy ja lähestyy.

Corriere della Seran toimittaja Giorgio Terruzzi lähti asettelemaan huimavireisen Hamiltonin päälle melkoista kunniatitteliä.

– Hallitseva maailmanmestari otti voiton suorastaan nololla tavalla, ainakin jos miettii hänen vastustajiaan. Tuntuu siltä, kuinka hän haluaa yltää aivan uusiin ulottuvuuksiin. Hän ei ole vain voittoja napsiva kuljettaja, vaan hänestä on tulossa koko autourheiluhistorian tärkein kuljettaja, Terruzzi täräytti.

Kimille lämpöä

Yksi kansainvälisen median pyörittely liiittyi Ranskan GP:n tapahtumaköyhyyteen. Sunnuntain kisassa isoimmat tapahtumat nähtiin vasta viimeisellä kierroksella, jolloin muun muassa Alfa Romeon suomalaiskuski Kimi Räikkönen nousi useamman sijan.

Räikkönen oli lopulta tuloksissa seitsemäs, kiitos Renault-kuljettaja Daniel Ricciardon kahden aikarangaistuksen.

Leo Turrini, quotidiano.net

– Kimi (Räikkönen) kosketti minua sitkeydellään, jota hän osoitti, kun hän ajoi kourallisen pisteitä Alfan syntymäpäivän yhteydessä.

Maurizio Voltini

– Tylsä kisa? Se oli totta vain osittain. Jos otamme pois kolme kärkitallia, niin ainakin minun mielestäni taistelu heidän takana oli sangen ikimuistoinen!

Gazzetta dello Sportin toimittajan Luigi Pernan arvosana-analyyseissä suomalaisille irtosi sangen kaksijakoista palautetta.

– Valtteri Bottas (arvosana 5,5). Jälleen aivan mitäänsanomaton kisa, jossa hän ei pystynyt millään tavalla hyökkäämään Hamiltonia vastaan. Samalla Hamilton on ohittanut hänet kuin suihkujätti nopeudessaan.

– Kimi Räikkönen (7,5). Hän ja Renault hyötyivät turva-autohetkestä, kun he lähestyivät Lando Norrista. Mutta kuinka paljon kokemusta ja sitkeyttä tämä entinen Ferrari-kuski osoittikaan vihdoin kilpailukykyisen Alfan kanssa, Perna kehui.

Taistelu ohi?

Isoin puheenaihe liittyi kuitenkin MM-taistoon, jossa on mukana enää käytännössä vain kaksi kuljettajaa.

Mercedeksen Hamilton ja Mercedeksen Bottas.

Vai tarvitseeko enää edes toisen nimeä mainita?

Ei monen mielestä.

Laurence Edmondson, ESPN

– Mitä Bottakselle tapahtui? Jo muutaman kierroksen jälkeen oli selvää, ettei hän pystyisi haastamaan tallikaveriaan sunnuntai-iltapäivänä. Isoin ja keskeisin ongelma Bottaksella on se, että hän ei meinaa päästä samalle tasolle Hamiltonin kanssa. Varsinkaan suorituskyvyn tasaisuuden ja renkaiden kestävyyden kanssa.

Edd Straw, Autosport

– Jos miettii mestaruustaistelua, niin Bottas on tehnyt vähintäänkin kiitettävää työtä tällä kaudella. Ja hän vain parantaa. Mutta hänen kannalta paha juttu on se, että Hamilton, joka on jo pitkällä etumatkalla, on vasta löytämässä parhaan vireensä. Se taas voi hyvinkin tehdä viisinkertaisesta maailmanmestarista pysäyttämättömän.

Andrew Benson, BBC

– Sen jälkeen, kun on istunut kahden ja puolen vuoden ajan Hamiltonia vastapäätä, on nähnyt hänen telemetriatiedot ja erot heidän välillään, Bottasta ei tarvitse muistuttaa siitä, millainen haaste hänellä on edessään. Vaikka hän näytti murtuneelta mieheltä kisan jälkeen, niin hän sanoi silti kaikkia oikeita asioita.

– Ihan samalla tavalla kuin Bottas, Vettel tai Ferrari eivät aio antaa periksi. Mutta Hamiltonilla on kaikki köydet käsissään. Vain epätavallisen huono onni tai luotettavuus voisi pilata kaiken. On vaikea nähdä mitään muuta keinoa, miten hänen kilpailijat pääsisivät enää mukaan MM-taistoon, Benson pohti kolumnissaan.

Motorsport.com:n italiankielisen sivuston puolella toimittaja Franco Nugnes liitti pohdintoihin mukaan myös pienen jatkosopimusväitteen.

– Tunne on se, että olemme saapuneet siihen pisteeseen, jossa peli on ohi (maailmanmestaruutta ajatellen). Valtteri ei ole pystynyt säilyttämään sitä maagista otettaan, jonka avulla hän pyrki lunastamaan jatkosopimuksen. Juuri nyt sitä ei tule, Nugnes täräytti.

Videoita:

Bottas: Kaveri oli parempi


Räikkönen: Luojan lykky, ettei päästy kolmanteen osioon


​​​​​​​Hamilton: Olen ehdottomasti hyvässä paikassa

F1-studio analysoi Bottaksen kisan


F1-studio analysoi Räikkösen kisan


Lue myös:

    Uusimmat