Valtteri Bottaksen huima temppu hukkui värikkäiden käänteiden alle – röyhisti itse rintaansa: "Mitä enempää voi enää pyytää?"

1:16
Valtteri Bottas antoi McLaren-kolmikon nauttia keskenään kuohujuomat Daniel Ricciardon ajokengästä

Valtteri Bottaksen kannalta on sääli, että hänen upea viikonloppunsa Italiassa hukkui sunnuntaina aivan muiden aiheiden alle. Mutta kukas kissan hännän nostaisi ellei kissa itse?

Bottaksen autoon vaihdettiin perjantain aika-ajojen alla uusi uljas voimanlähde, ja hän hyödynsi remontin maksimaalisella tavalla. Bottas kellotti ilman vetoapua koko joukon nopeimman kierrosajan ja oli 0,096 sekuntia nopeampi kuin takanaan tullut tallikaveri Lewis Hamilton

Lauantain sprintissä Bottas piti vaivatta paikkansa kärjessä, kun Hamilton romahti kakkosruudusta viidennelle sijalle.

Sunnuntain kilpailuun Bottas starttasi moottoriremontista seuranneen lähtöruuturangaistuksen myötä ruudusta 19, mutta nousi 53 kierroksen aikana kolmannelle sijalle.

Suurimmat otsikot varasti kuitenkin McLaren-tallin ensimmäinen kaksoisvoitto sitten vuoden 2010 sekä Hamiltonin ja Max Verstappenin kolari kisan puolivälissä.

Timanttinen viikonloppu tuli Bottaksen kannalta sikäli herkulliseen saumaan, että juuri GP-viikon alkaessa tiedotettiin hänen siirtymisestään Mercedekseltä Alfa Romeolle. Sky Sportsin haastattelussa Bottakselta kysyttiinkin, oliko hänen suorituksensa tässä mielessä jopa katkeransuloinen.

– Aika-ajojen nopein, sprintin voittaja ja kisassa nousu viimeiseltä sijalta kolmanneksi. Mitä enempää voi enää pyytää? Bottas virnisti Planet F1:n mukaan.

– Jos katson kilpailua kokonaisuutena, annoin ehdottomasti kaikkeni ja tartuin kaikkiin mahdollisuuksiin. En tekisi oikeastaan mitään toisin, ja strategiamielessä oli hyvä päätös aloittaa kovilla renkailla ja yrittää sitten tuoreilla keskikovilla renkailla ohituksia.

Bottaksen mukaan keskikova rengas alkoi kuitenkin kisan loppua kohden menettää suorituskykyään, eikä hänellä ollut näin enää etua ympärillään kovilla renkailla ajaneisiin kuljettajiin verrattuna.

– Minulla oli yksi yritys Sergio Pérezin ohittamiseksi, mutta sen jälkeen rengas alkoi menettää suorituskykyään ja siitä tuli vaikeampaa. Tiesin, että hänelle oli tulossa rangaistus, joten en halunnut riskeerata liikaa.

Viiden sekunnin aikasakko pudotti Pérezin lopputuloksissa kolmossijalta Bottaksen ja Charles Leclercin taakse viidenneksi.

Taistelu Péreziä vastaan oli sikäli tärkeä, että Lewis Hamilton ja Max Verstappen olivat jo keskeyttäneet, joten Mercedeksen ja Red Bullin tallipisteet olivat täysin kiinni kakkoskuskeista.

Nyt pisteet menivät Mercedekselle 18–12.

– Minulla oli tänään vastuu kantaa koko tallia. Olen iloinen, että selvisimme ainakin omalla kohdallani niin monia ongelmia sisältäneestä viikonlopusta Red Bullia isommalla pistesaaliilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja