Ei siinä kauan mennyt! Kimi Räikkönen siirtyy tallipäälliköksi kovin tavoittein: "Tätä ei voi kutsua harrastukseksi"

Kimi Räikkönen lopetti F1-uransa joulukuussa, mutta moottoriurheilun parissa miestä nähdään myös tällä kaudella. Suomalainen hyppää motocrossin MM-sarjassa kilpailevan Kawasakin tallipäälliköksi.

F1-uran päättyminen avaa aikaa Kimi Räikköselle rakkaan lajin motocrossin parissa. Kuskilegenda ei kuitenkaan suhtaudu uuteen asemaansa leikillä.

Asiasta uutisoivan Racing News 365:n mukaan Räikkönen hyppää motocross-tallinsa Kawasaki Racing Teamin tallipäälliköksi tähän asti pestiä yksin hoitaneen Antti Pyrhösen rinnalle.

– Ei ole mikään salaisuus, että minun suuria intohimojani jo monien vuosien ajan on ollut motocross, mutta tätä tallia ei voi kutsua miksikään harrastukseksi, Räikkönen sanoo roolistaan tallipäällikkönä.

Aiemmin omistajansa Räikkösen mukaan nimetty Ice1 Racing -talli tunnetaan nykyään Kawasaki Racing Teamina, sillä se nauttii japanilaisvalmistajan tehdastallin statuksesta. Talli kilpailee motocrossin kuninkuusluokassa MXGP:ssä.

42-vuotias Räikkönen vaikuttaa olevan erittäin sitoutunut uuteen tehtäväänsä.

– Tämä on todella vakavasti otettavaa, todella keskittynyttä, ja pyrimme tekemään aivan parhaamme.

– Nyt, kun olen eläköitynyt kilpa-ajajana, pystyn käyttämään enemmän aikaa tähän projektiin. En päivittäisiin asioihin, mutta enemmän strategiseen näkökulmaan, jossa voin käyttää kokemustani siinä, miten talli toimii ja mikä luo menestystä maailman huipulla, Räikkönen kertoo.

Räikkönen sanoo olevansa erittäin ilahtunut siitä, että Kawasaki valitsi juuri hänen omistamansa tallin tehdastiimikseen.

– Tiedän, että mahdollisuudet menestykseen ovat aina suuremmat tehtaan suoran tuen avulla, joten tämä on meille loistava mahdollisuus, Räikkönen myhäilee.

Kawasakin tavoite alkavalla kaudella on voittaa mestaruus kuninkuusluokassa. Vuoden ensimmäinen kisa ajetaan Englannissa 20. helmikuuta. 

Lue myös:

    Uusimmat