Mainos

Pitbull-hyökkäyksen uhrille 37 arpea - koirilla aiempikin hyökkäys

- Tämä olisi voinut päättyä erittäin traagisesti, jos paikalle ei olisi sattunut sivullinen, maaliskuisen koirahyökkäyksen uhrin asianajaja Jarkko Jaatela totesi. Kaksi pitbull-koiraa hyökkäsi omaa siperianhuskypentua suojelleen naisen kimppuun.

Koiriaan vapaana ulkoiluttanut noin kolmekymppinen nainen sai perjantaina Helsingin käräjäoikeudessa syytteen järjestysrikkomuksesta ja törkeästä vammantuottamuksesta.

Syytetyn kaksi koiraa raateli omaa koiraansa ulkoiluttamassa olleen sairaalakuntoon. Nainen kaatui ja sai puremia ympäri kehoa. Arpia tuli kaikkiaan 37. Pahimmat vammat ovat vasemmassa käsivarressa, oikeassa kyljessä ja oikeassa reidessä.

Tapaus sattui Laakson kallioilla Helsingissä 7. maaliskuuta iltapäivällä. Paikalle osunut sivullinen, noin 60-vuotias mies keskeytti puremisen ja otti koirat hallintaan.

- Vastaaja ei tehnyt mitään ottaakseen koiransa pois, syyttäjä Nina Nyman totesi. Syyttäjä vaatii naiselle tuntuvaa sakkorangaistusta tai lyhyttä ehdollista vankeutta.

Eläinlääkärin lausunnon mukaan koirat ovat pitbull-tyyppisiä terrierejä.

Pitbulleilla aiempikin hyökkäys

Oikeussalissa kävi ilmi, että naisella on toinenkin tapaus tammikuulta, jossa koirat ovat olleet irrallaan. Tuolloin nainen oli pitänyt irrallaan Luukin ulkoilualueella neljää pitbull-koiraa, jotka olivat hyökänneet toisen koiran kimppuun.

Koirat olivat juosseet laumana järven jäällä sadan metrin päästä toisen koiran kimppuun. Koira oli saanut 25 vammaa ja isäntä kuvasi tapausta erittäin uhkaavaksi.

Syyttäjä Nyman vaatii maaliskuisen hyökkäyksen aiheuttaneita pitbull-koirien takavarikoimista valtiolle rikoksentekovälineenä.

Syytetty haluaa koiransa takaisin

Syytetty myönsi oikeudessa järjestysrikkomuksen, muttei pitänyt vammantuottamusta törkeänä.

- Päämieheni ilmoittaa, ettei halua tulla kuulluksi, syytetyn asianajaja Jarkko Pulkkinen sanoi.

Pulkkinen selosti, että päämiehen käsityksen tapausta ei olisi sattunut, jos nainen ei olisi nostanut omaa koiranpentuaan maasta. Nainen ei voinut puuttua tilanteeseen, koska uroskoira oli hihnassa. - Olisi voinut sattua jotain muuta, jos hän ei olisi pitänyt siitä kiinni.

Nainen ilmoitti haluavansa koirat takaisin.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.