Pitääkö miehen ajella kainalokarvansa? Vastaus saattaa yllättää

Jos nainen jättää kainalokarvansa ajamatta, voi syntyä somekohu, kuten esimerkiksi Niken mainos ja nuoren naisen valokuvan saama vastaanotto osoittavat. Ajatusmalli, jonka mukaan kainalokarvat ovat epämiellyttävän näköiset, näyttää nyt vaikuttavan myös miesten ajelutapoihin.

Kesäiseen katukuvaan kuuluvat hihattomat paidat, mutta tarvitseeko niitä pitävän ajella kainalokarvansa, jos hän sattuu olemaan mies? Vai ovatko kainaloista tursuavat karvapuskat osoitus maskuliinisuudesta?

Men’s Health kysyi yli 4000 mieheltä kainalokarvojen ajelemisesta. Vastausten perusteella näyttäisi olevan selvää, että miesten on ajeltava kainalonsa – ainakin joskus.

Vain yksi kymmenestä ei koskenut karvoihinsa

Kyselyyn osallistuneista miehistä 68 prosenttia kertoi trimmaavansa kainalokarvojaan. Trimmaajista 52 prosenttia kertoi tekevänsä niin esteettisistä syistä ja 16 prosenttia liikunnallisista syistä.

Vain yksi kymmenestä vastaajasta kertoi, ettei koskaan siisti kainalokarvojaan.

Viidennes vastaajista sanoi, että asia on heille aivan se ja sama.

Kainalokarvoihin pinttynyttä hajua ei pidetä enää viehättävänä

Miestensivuston haastattelema miesten karvanajeluun erikoistunut Craig Whitely uskoo, että viisi vuotta sitten vastaukset olisivat olleet hyvin erilaisia. Yhä useampi mies trimmaa häpykarvojaan, ja tätä myöten myös kainalokarvojaan.

Aiemmin miesten kainalokarvoja on pidetty kenties viehättävinä, arvioi evoluutiobiologian professori Daniel Lieberman Harvardin yliopistosta. Kainaloissa on paljon hikirauhasia, joista erittyvä hiki on täynnä kemikaaleja, jotka voivat välittää tietoa potentiaaliselle kumppanille. Kainalokarvat vangitsevat tämän viestin, eli hikisen tuoksun, vangitakseen mahdollisen kumppanin huomion.

Tänä päivänä kainalokarvoihin kiinnittynyt hien tuoksu tuskin enää herättää potentiaalisissa kumppaneissa viehätystä.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: Men's Health

Lue myös:

    Uusimmat