Pitääkö hiukset pestä ennen kampaajalle menoa?

Mikko ei ole koskenut shampooseen kymmeneen vuoteen 4:29
KATSO MYÖS: Joensuusta kotoisin oleva Mikko Linnolahti kertoo, miksei pese hiuksiaan shampoolla.

Onko hiustenpesu ennen kampaajalla käyntiä kohteliasta vai oikeastaan ihan turha ele?

Moni miettii ennen kampaajalle tai parturille menemistä, pitäisikö hiukset pestä etukäteen. Likaiset hiukset saattavat nimittäin haista todella epämiellyttävältä, mutta toisaalta kampaaja pesee asiakkaan hiukset lähes aina käsittelyn yhteydessä.

– Mikään pakko ei ole hiuksia pestä etukäteen. Tämä jakaa alallamme tekijöitä kahtia, Suomen Hiusyrittäjät ry:n puheenjohtaja parturi-kampaajamestari Sini Silfvenius-Bart kertoo.

Hän ei itse istuutuisi kampaajan tuoliin kovin likaisilla hiuksilla. Jos hiukset ovat hiuspuuterin ja kuivashampoon kyllästyttämät, voi esimerkiksi hiusten värjääminen olla haasteellista.

Kampaajat eivät värjäystöissä ole myöskään varanneet aikaa hiusten pesulle ennen värin levittämistä, mikäli hiukset ovat liian likaiset. Normaalisti väri on tarkoitus levittää kuivaan hiukseen heti ensimmäisenä ja sen jälkeen hiukset vasta pestään.

Silfvenius-Bart toivoo, että asiakkaat kuuntelisivat omaa maalaisjärkeä toisten huomioon ottamisen lisäksi.

– Ei tarvitse olla samana päivänä pestyt hiukset, mutta ei nyt ihan superlikaisetkaan, hän muotoilee.

Joskus likaiset hiukset voivat suojata hiuspohjaa käsittelyltä

Toisinaan kampaaja voi ohjeistaa asiakasta olemaan pesemättä hiuksia ennen seuraavaa toimenpidekertaa. Näin voi olla esimerkiksi silloin, kun hiustyveä vaalennetaan.

–  Jos asiakas on juuri pessyt hiukset oikein syväpuhdistavalla shampoolla niin, että hius oikein natisee ja ulkona on vielä kova pakkanen, niin se hiuspohja voi olla aika herkillä, Silfvenius-Bart kertoo.

Tällöin hiuspohja on alttiissa tilassa, kun sinne levitetään vaalennusainetta.

Kaikki pohjautuu päänahan talin eritykseen. Rasvainen hiuspohja voi toimia eräänlaisena suojana vaalennusprosessissa.

–  Jos olet puoli vuotta pesemättä hiuksiasi, niin se on sitten ihan eri juttu. Tätä kannattaa miettiä ihan maalaisjärjellä, Silfvenius-Bart toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat