Pirkko Mannola myöntää: Aika rankka syksy takana

Ikinuori Pirkko Mannola, 74, toteaa syksyn olleen aikamoista haipakkaa työkiireiden osalta.

Vuoden 1958 Miss Suomi, laulaja ja näyttelijä Pirkko Mannola tekee paluun tanssiparketille Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman erikoisjaksossa. Kaudella 2009 ohjelmassa kilpaillut Mannola nähdään sunnuntaina tanssimassa UNICEF Tanssii Tähtien Kanssa -erikoislähetyksessä.

Mannola kertoo MTV.fille Unicef-yhteistyön olleen nimenomaan sellainen merkittävä asia, johon hän lähti innolla mukaan. Tosin energinen Mannola lähtee mielellään mukaan myös moneen muuhun asiaan

– Syksy on vähän tällaista aikaa, että on paljon kaikkia menoja ja töitä pukkaa päällekkäin. Sitten kun en vain oikein osaa sanoa ei. Elokuussa alkaa puhelin soida ja kalenteri tulee menoja täyteen koko syksylle.

74-vuotias Mannola on kuitenkin sisäistänyt sen, että hänen iässään hänellä on oikeus valikoida kiinnostavimpia töitä. Yksi niistä oli nimenomaan vierailu Nepalissa Unicefin mukana.

– Nepal oli erityisen kiinnostava kohde, sen reissun halusin tehdä. Sääli, että oli muuten niin paljon kaikenlaista syksyllä. Minulla on ollut aika rankka syksy. Olen tehnyt hirveästi töitä ja matkustellut paljon. Tuli vähän liikaa töitä syksylle, Mannola miettii.

Mannola on Nepal-vierailun lisäksi vieraillut syksyllä myös Norjassa ja risteilyllä Volgalla. Lisäksi kovassa kunnossa oleva nainen on kiertänyt myös Suomessa.

– Tytär yrittää sanoa välillä, että mamma kulta sano nyt ei, ei tuollaista tahtia jaksa 25-vuotiaskaan, Mannola nauraa.

– Olen yrittänyt nyt vähän rauhoittaa. Olenhan ollut 10 vuotta eläkkeellä, mutta en kuitenkaan päivääkään eläkkeellä.

Mannola kertoo huomaavansa kiireessä rasituksen siinä, että palautuminen on hidasta. Joulukuussa 75 vuotta täyttävä Mannola kuitenkin tietää kiireiden rauhoittuvan ensi kuussa.

– Joulukuun alussa one nää muutama esiintyminen, sitten ryhdyn mummiksi. Ihana pieni lapsenlapsi on nyt yhdeksän kuukauden ikäinen. Aion hänen kanssa leikkiä ja laulaa, vauvamuskaria ja uintia. Hänelle luetaan paljon satuja ja melodioita, Mannola iloitsee.

Lue myös:

    Uusimmat