Flores herkistyi Afrikassa: Lapsuuden tunteet nousivat pintaan

Antonio Flores tutustui Unicefin työhön koskettavalla matkallaan Afrikassa.

Antonio Flores tekee paluun tanssiparketille Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman erikoisjaksossa. Viime vuonna ohjelmassa kilpaillut Flores nähdään 24.11 tanssimassa UNICEF Tanssii Tähtien Kanssa -erikoislähetyksessä.

Antonio matkusti syksyllä Mauritaniaan tutustumaan paikallisten lasten arkeen ja Unicefin työhön. Matka kosketti Antoniota niin ilon kuin surun sekä omien lapsuusmuistojen kautta.

Muslimimaassa naiset eivät yleensä tanssi miesten kanssa, mutta Floresin kokemus Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa ja siellä opitut liikkeet tekivät paikallisiin vaikutuksen. Lopulta he rohkaistuivat tanssimaan.

– Tanssiminen naisten kanssa Afrikassa oli aivan mahtavaa, Antonio iloitsee.

Flores myöntää, että matkalla hänellä oli myös kyyneleet silmissä. Erityisesti Floresia kosketti erään pienen pojan tarina.

– Poika asui isoäitinsä kanssa. Hänellä oli neljä sisarusta ja minä kysyin häneltä, että missä sinun äitisi on? Poika sanoi, että hänellä on uusi perhe, koska äiti oli mennyt uusiin naimisiin ja lapset eivät voineet mennä äidin mukaan. Kun kysyin missä isä on, totesi poika isän olevan matkalla. Sitten kävi ilmi, että isä oli lähtenyt matkalle jo noin pari vuotta sitten. Ei isä varmasti sitten edes ikinä tule takaisin, Antonio kertoo.

Ecuadorista kotoisin oleva Flores kuvailee tapaamisten nostaneen pintaan myös hänen omia lapsuusmuistojaan. Floresin isä kuoli hänen ollessa pieni.

– Kyllä siellä tuli vähän huono olo, ehkä vähän omia kokemuksia tuli mieleen, vaikka ei äiti minua ole jättänyt. Kuitenkin tuo tilanne, että on nuori poika ja sitten äiti löytää uuden. Se tuntui silloin vähän siltä, että ei äiti edes rakasta minua. Nyt näin aikuisena ymmärrän tietenkin, että eihän se näin ollut. Mutta pienenä kyllä aina tuli mietittyä, että kun tulee uusi mies, niin minä jään pois.

– Se oli vain hetki ja onneksi tunteet tulivat vasta viimeisenä päivänä, koska sitten niitä muistoja tulvi. Ei elämäni ollut mitään ruusuilla tanssimista, vaikka ei se todella rankkaakaan ollut.

Matkalla oli myös iloisuutta kun Antonio tutustui lapsiin ja pääsi tanssimaan heidän kanssaan.

– Olin ihan kuin osa heidän perhettään, vaikka olin siellä vain vähän aikaa. Vaikka heillä ei ollut juuri mitään, niin he yrittivät auttaa toisiaan ja elää.

UNICEF Tanssii Tähtien Kanssa -erikoislähetys kruunaa syksyn upean tanssikauden sunnuntaina 24.11. MTV3:lla ja MTV Katsomossa.

Lue myös:

    Uusimmat