Piristysruiske petiin: Näin pitkä parisuhde paranee

AVAn lukijat kertovat, kuinka seksielämä piristyy pitkässä parisuhteessa.

Rutiinit ovat hyvästä, mutta parisuhde voi alkaa muistuttaa sisarussuhdetta, jos seksi muuttuu kaavamaiseksi. Näillä vinkeillä saat lisää puhtia makuuhuoneeseen.

Jaa fantasiasi

Luottamuksellisessa parisuhteessa fantasioiden jakaminen kumppanin kanssa voi tuoda vipinää vällyjen väliin. Fantasiat toimivat myös hyvänä esileikkinä. Kysy mieheltäsi, mikä häntä kiihottaa. Ehkäpä hän avautuu sinulle.

"Yksi parhaimmista seksikokemuksistani oli miehen kanssa, joka kertoi minulle innokkaasti fantasioistaan ja joka halusi kuulla myös minun fantasiani. Toteutimme osan näistä eroottisista leikeistä tosielämässäkin, mutta hienointa oli jakaa kiihottavat tarinat toiselle suullisesti." Nainen, 31

Vaihda asentoa

Rutiinit ovat hyvästä, mutta sängyssä vaihtelu on valttia. Kokeile joskus jotakin muuta kuin suosikkiasentoasi. Jos et pidä kokeilemastasi, sinun ei tarvitse tehdä sitä uudestaan. Näin simppeliä se on.

Ole spontaani

Toisinaan on hyvä varata kalenterista aikaa yhteisille lemmenhetkille, ainakin jos elätte kiireistä elämää. Spontaanius tekee seksistä kuitenkin entistä nautinnollisempaa. Jos olet "sillä tuulella", näytä se kumppanillesi. Lähetä rakkaallesi flirttaileva tekstiviesti ja kerro mitä mielessäsi on. Tai miksi et yllättäisi kultaasi iloisesti, kun hän tulee kotiin.

"Ota pikkuhousut pois hameen alta. Sinne jos käsi kaivautuu, yllätys on paljas pylly." Nainen, 35

"Valele itseesi jotakin herkullista, vaikkapa suklaata ja yllätä kumppanisi." Mies, 38

Tutustu seksileluihin

Seksilelut ovat helppo tapa piristää seksielämää ja niitä on moneen makuun. Herkistä aistisi uudelle tasolle bondagella tai saa ekstranautintoa vibraattorista. Penisrenkaan avulla miehesi kestää sängyssä pidempään.

"Me olemme käyneet mieheni kanssa tutustumassa seksileluihin jopa seksimessuilla." Nainen, 28

"Roolileikit toimivat aina. Miehiä pitäisi myös kannustaa anustapin ja penisrenkaiden kokeilemiseen ilman muuta." Nainen, 30

Älä unohda esileikkiä

Esileikki on hyvin tärkeä osa seksiä, vaikka monet unohtavatkin lämmitellä kumppaniaan. Älä kuitenkaan unohda tätä alkupalaa, sillä esileikki voi parhaimmillaan olla parempaa kuin varsinainen seksi.

"Kun kumppanin oppii vuosien saatossa tuntemaan hyvin, oppii tuntemaan myös toisen mielihalut. Miellän esileikin tärkeänä osana seksiä, mutta siihen liittyy mielestäni vahvasti myös toiseen tutustuminen: esileikki on oiva paikka ottaa selvää, mistä toinen tykkää – ja missä toisen rajat kulkevat. Kun aikaa kuluu ja seksi alkaa olla jo hyvin luontevaa, ei esileikki ole enää välttämätön osa seksiä. Uskon, että kaikkien pitäisi tietoisesti panostaa esileikkiin – etenkin kun yhteisiä vuosia on kertynyt jo monta." Nainen, 43

Lue myös:

AVA, Maarit Rasi

Osittainen lähde: Female First

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja