Pippa Laukalta yllättävä avautuminen sairaalamaailmasta: "En käsitä sitä..."

Lääkäri Pippa Laukka ottaa kantaa ammattinsa tervehtimiskulttuuriin

Olet mitä syöt -ohjelman lääkäri Pippa Laukka avautuu somessa samaistuttavasta aiheesta. Laukka julkaisi pitkän tekstin koskien työkavereiden tervehtimistä, josta on itse pannut merkille epäkohtia.

Postauksensa yhteyteen hän kirjoittaa.

– Nyt on pakko avautua aiheesta, jota olen miettinyt koko urani ajan. Työkavereiden tervehtiminen, tai paremmin sanottuna tervehtimättä jättäminen, on asia missä hierarkia ikävästi hiertää. Sairaalamaailma on tunnetusti hierarkkinen systeemi joka mielestäni eriarvoistaa ihmisiä. Se ei ole hyvä asia.

Laukka peräänkuuluttaa normaaleja käytöstapoja, joiden ei pitäisi riippua työtakin hihan pituudesta tai työvaatteen väristä.

– En käsitä sitä, että tervehtiminen tehdään ammatin perusteella. Toisin sanoen valkotakkiset lääkärit tervehtivät kollegoita, mutta jättävät tervehtimättä hoitajia ja laitoshuoltajia. Olen kyllä törmännyt myös siihen, että hoitajat eivät tervehdi juuri lääkäreitä, Laukka jatkaa.

Laukan postaus on kirvoittanut lukuisia kommentteja monen alan ammattilaiselta.

– Sama ilmiö myös koulumaailmassa, tai ehkä voi sanoa, että koko yhteiskunnassamme. Ollaan esimerkkinä toisten kohtaamisissa yli ammattirajotteiden. Elikäs Moi, kuis menee? Yksi kommentoi.

– Kun olin hoitoharjoittelijana, niin syömään mennessä sanottiin mihin lääkäreiden pöytään ei saa mennä. Samoin sairaalan lääkärit eivät tervehtineet, mutta osastomme lääkäri kohteli meitä kuin vertaisinaan. Istui samassa taukohuoneessa ja toi leipomuksiaan meille, toinen kirjoittaa.

– Tähän törmää myös muualla kuin hoitoalalla. Kyllä tervehtiminen kuuluu hyviin käytöstapoihin, kolmas komppaa.

Laukka lopettaa kirjoituksensa ytimekkäästi kysyen.

– Minusta kaikkien kuuluu tervehtiä kaikkia työkavereita. Itse tervehdin laitoshuoltajia, hoitajia, kollegoita. Peruskäytöstapoja ja itsestään selvää mielestäni. Vai olenko ymmärtänyt jotain väärin?

Lue myös:

    Uusimmat