Julkkislääkäri Pippa Laukka tarjoutui "etulinjaan" koronan iskettyä – Seura: Saneli potilaille tiukat ehdot valokuvaamisesta

1:03
Pippa Laukka esittelee 80 prosentin säännön painonhallintaan

Pippa Laukka kertoo Seura-lehden haastattelussa, kuinka vastaanotolle tulleet potilaat ovat reagoineet kohdatessaan televisiosta tutun lääkärin.

MTV3-kanavalla kolmannen tuotantokauden jaksoin pyörivästä Olet mitä syöt -ohjelmasta tuttu lääkäri Pippa Laukka ilmoitti maaliskuussa koronapandemian iskettyä Suomeen tarjoutuneensa "etulinjaan" taistelussa virusta vastaan.

Laukka kirjoitti maaliskuussa sosiaalisessa mediassa olevansa valmiina päivystysvuoroihin. Hän kertoi tuolloin MTV Uutisille, että puhelin täyttyi pyynnöistä nopeasti sen jälkeen.

‪– Tuli sellainen olo, että etulinjassa kaivataan varmasti nyt lääkäreitä, niin haluan tarjoutua avuksi. Muutenkin päivystystehtävät ovat olleet aina jonkin sortin intohimo, Laukka pohti kevättalvella.

Nyt hän kertoo Seura-lehden tuoreessa haastattelussa ajatuksiaan siitä, millaista "etulinjassa" työskentely on ollut, kun päivystyksiä on taas takana noin seitsemän kuukauden ajanjaksolta. Laukka kertoo, että monet potilaat hätkähtivät vastaanotolla hänet kohdatessaan, vaikka hän pyrki jopa "naamioitumaan".

– Kokeilin olla ilman meikkiä, käytin silmälaseja ja maskia, mutta minut tunnistettiin äänestäkin, hän kertoo Seurassa.

Laukka kertoo, että vastaanottokäyntien lopuksi häntä pyydettiin usein yhteiskuviin. Hän sanoo antaneensa luvan julkaista kuvia somessa, mutta antoi sille kaksi ehtoa.

– En suostunut patsastelemaan kuvissa yksin enkä ilman maskia.

Hän kuitenkin sanoi, että julkisuudesta on ollut vastaanotolla myös hyötyä. 

– Minut tunnetaan suomalaisena terveysvaikuttajana ja potilailla oli sen vuoksi vahva luottamus jo valmiiksi.

Laukka kertoi kesällä julkisuuden myötä tulleesta palautteesta Aki Linnanahteen podcastissa. Vihaista palautetta on tullut etenkin siitä, että Laukka on julkisesti perännyt jokaisen olevan itse vastuussa omasta terveydestään ja hyvinvoinnistaan.

Hän kertoi podcast-jaksossa, että julkisen uran alussa ryöpytys tuli järkytyksenä, mutta nykyisin palautteet menevät enää harvoin ihon alle.

– Aika paljon tulee ulkonäköön ja ikään menevää palautetta tulee. On liian vanha, liian ryppyinen tai liian pantava, Laukka kertoi naurua äänessään.

Olet mitä syöt torstaisin kello 20 MTV3-kanavalla!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja