Pingviiniparista tuli sateenkaarivanhempia adoption avulla – parempia huoltajia voi pikkutipu vain toivoa

Pingviini yllätti tutkijat 1:08
Tutkijat saivat yllättävän vieraan kumiveneeseensä kesken tutkimusmatkansa Antarktiksella.

Samaa sukupuolta olevista pingviineistä tuli sateenkaarivanhempia adoption avulla Englannissa, uutisoi muun muassa talousuutisiin perehtynyt uutisportaali Insider.

Moni lapsettomuudesta kärsivä pariskunta turvautuu hedelmöityshoitoihin elämänsä suurimman haaveen täyttämiseksi. Jos hoidot eivät ota onnistuakseen, adoptio on yksi mahdollisuus.

Adoptio on vaihtoehto myös niille pariskunnille, jotka edustavat samaa sukupuolta – myös eläinkunnan maailmassa.

Naaraspigviineistä tuli adoptiotipun vanhempia

Lontoossa sijaitsevassa SEA LIFE -akvaariossa elettiin historiallisia hetkiä, kun samaa sukupuolta olevasta pingviinipariskunnasta tuli 2-viikkoisen pikkutipun onnellisia ja ylpeitä vanhempia.

SEA LIFE:n mukaan samaa sukupuolta edustavat pariskunnat ovat yleisiä pingviinien keskuudessa. 

Jos kuva pikkutipusta ei näy, katso suloinen kuva täältä

Jos kuva adoptiovanhemmista ei näy, voit katsoa sen täältä

Tipun adoptiovanhemmat, Marama ja Rocky, ovat olleet yhdessä jo viiden vuoden ajan, ja akvaarion henkilökunta kuvailee pariskunnan välillä olevan uskomattoman vahva ja katkeamaton side.

Sen lisäksi, että pari huolehtii uskollisesti toinen toisistaan, akvaarion asiantuntijatiimi on varma, että nämä hellyttävät naaraspingviinit ovat mitä parhaimpia vanhempia.

– Vastasyntyneestä huolehtiminen, unettomista öistä jatkuvaan ruokintaan, on kenelle tahansa raskasta, mutta tämä ihastuttava pingviinipariskunta on rauhallinen ja suhtautuu vanhemmuuteen tyynesti, SEA LIFEn toimitusjohtaja Graham McGrath tiedottaa.

Pingviinipariskunta sopinut vahtivuoroista

Marama on mielitiettyään Rockya vanhempi, minkä vuoksi hän on ottanut suuremman vastuun perhe-elämän pyörittämisestä ja on siten ”luonnollisesti suojelevaisempi” uutta tulokasta kohtaan.


Jos kuva Maraman ja Rockyn adoptoimasta pienokaisesta ei näy, voit katsoa sen täältä.

Pariskunta on sopinut keskenään vahtivuoroista, jotta toinen vanhempi voi halutessaan nauttia myös pingviinin tavanomaisesta elämästä uiden ja ruokaa etsien.

– Tuskin maltamme odottaa, että tipu kasvaa ja kehittyy Maraman ja Rockyn hoivassa ja ohjauksessa tulevien viikkojen ja kuukausien aika, toimitusjohtaja jatkaa tiedotteessaan.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat