Mainos

Pienten asuntojen vuokrat nousevat

Kasvava kysyntä nostaa pienten vuokra-asuntojen vuokria. Vuokran nostopaineita on kaikissa kasvukeskuksissa. Tänään julkaistun, Suomen historian ensimmäisen vuokra-asuntobarometrin mukaan viime vuosina ei ole rakennettu riittävästi asuntoja.

Suurten asuntojen vuokrissa sen sijaan on laskupaineita, sillä niissä tarjonta ylittää kysynnän. Myymättä jäämät asunnot päätyvät yhä useammin vuokra-asunnoiksi.

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI:n johtaja Aija Tasa kertoo, että valtion tukea ovat rajoittaneet turhan tiukat ehdot.

- Niihin odotetaan nyt lievennyksiä, Tasa sanoo toiveikkaasti.

VVO-Yhtymän toimitusjohtaja Olli Salakka puolestaan rinnastaa taloyhtiön tällä hetkellä normaaliin yritykseen.

- Ehkä se sitten on hätävarjelun liioittelua. En ainakaan muista yhtään konkurssiin mennyttä taloyhtiötä, Salakka pohtii.

Rahoitus asuntojen ongelmana

RAKLI:n johtaja Tasa toivoo, että rahoitukseen saataisiin uusia keinoja. Hän tuo esille valtion määräaikaisen, suoran lainoituksen. Asuntoministeri Jan Vapaavuori pitää tilannetta hankalana.

- Pitää muistaa, että rahoitus on ongelma millä tahansa elinkeinotoiminnan alalla, erillisratkaisut asuntotuotantoon voivat olla vaikeita, Vapaavuori muotoilee.

Sekä Tasa että Salakka pitävät vuokra-asumista houkuttelevana näin taloustaantuman aikaan. Salakka tosin toteaa, että houkuttelevuuden lisäämiseksi on vielä paljon tehtävää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.