Mainos

Pienpankkeja kaatuu joukolla Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa talouden toipuminen ontuu yhä. Selvä merkki tästä on paikallisten pikkupankkien yhä kasvava ahdinko.

Tämän vuoden aikana alueellisia pankkeja on kaatunut jo yli sata. Vauhti on huomattavasti kovempi kuin viime vuonna, mutta maan jättipankit ovat kuitenkin jo kohentaneet asemiaan.

Pienpankkien joukossa pankkiruumiita tulee vielä lisää, sillä ongelmapankkien listalla on lähes 800 nimeä. Syynä pikkupankkien ahdinkoon on se, että pääomaa ei tule mistään, yritysasiakkaat hakeutuvat konkurssiin, vanhat asuntolainat kaatuvat syliin eikä uusia ei uskalleta ottaa.

Asiantuntijat: Pientä valoa tilanteessa

Ainoa valonpilkahdus tilanteessa on se, että tämän vuoden jälkeen pankkien kaatumistahdin uskotaan laantuvan. Ainakin toistaiseksi asiakkaiden rahat ovat turvassa, koska valtion takaama talletussuoja kattaa tappiot.

Samaan aikaan maan suurimmat pankit kuten Morgan Stanley ja Wells Fargo ovat kuitenkin jo toipumassa ja ne ovat tahkonneet hyviä tuloksia.

Jättipankit ovat myös uhmanneet Valkoisen talon paheksuntaa. Niiden johto on saanut tuoreen selvityksen mukaan yli miljardi euroa bonuksia talouskriisin pahimmissa vaiheissa, samaan aikaan kun niille syydettiin satoja miljardeja valtion tukitaaloja.

Katso Päivi Sinisalon juttu Washingtonista

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.