Pienet pashapiiraat

Tässä resepti helposti valmistuviin pääsiäisleivoksiin eli pashapiiraisiin. Piiraspohjiin voi käyttää valmista pakasteena myytävää kauramurotaikinaa tai suklaamurotaikinaa. Pääsiäisleivosten täyte tehdään pashan aineilla, siitä nimi pashapiiraat. Pääsiäismunarakeilla saat leivoksista helpolla näyttäviä!

Pienet pashapiiraat

Noin 16 kpl

  • 1 pkt kauramuro- tai cookies suklaamurotaikinaa (400 g)
  • Täyte:
  • 1 dl maitorahkaa
  • 1 dl kermaa tai smetanaa
  • 1 muna
  • ½ dl
  • sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 rkl
  • mantelirouhetta
  • 3 rkl rusinoita
  • (3 rkl kookoshiutaleita)
  • 3 rkl appelsiinimarmeladia
  • Koristeeksi:
  • 150 g pääsiäismunarakeita

Painele murotaikina muffinipellin (teflon tai silikoni) kolojen tai folio-piirakkavuokien pohjille ja reunoille, jätä keskus tyhjäksi. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada piiraiden syvennyksiin. Paista 200 asteisen uunin alimmalla tasolla n. 15-20 min. Koristele piiraat kauniisti pääsiäismunarakeilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat