Mainos

Pia Ravennaa kuullaan nyt cd-levyltä

Koloratuurisopraano Pia Ravennan laulutuotanto on julkaistu cd-äänitteenä. Suomen satakieleksi kutsuttu laulajatar oli yksi 1920-1940-lukujen kirkkaimpia Suomalaisen oopperan tähtiä. Hän eli vuosina 1894-1964.

Ravennan äänitykset ajoittuvat vuosille 1924-1929. Ne on kaikki tehty Berliinissä. Levyllä on mukana mm. laulajattaren koloratuuriosat Verdin Rigoletossa ja La Traviatassa, Bellinin Unissakävijässä ja Donizettin Lucia di Lammermoorissa. Duetoissa laulajattaren parina esiintyy italialainen baritoni Fausto Ricci.

Äänite päättää Ylen ja Fugan historiallisten äänitteiden sarjan suomalaisista laulajista.

Oopperadebyyttinsä Ravenna teki Rossinin Sevillan parturin Rosinan osassa Suomalaisessa oopperassa vuonna vuonna 1917. Sopimuksen Suomalaisen oopperan kanssa hän tosin solmi vasta vuonna 1928. Kiinnitys kesti vuoteen 1940. Laulajatar esiintyi vierailijana myös useilla eurooppalaisilla oopperanäyttämöillä. 1920-luvun alkuvuodet kuluivat Egyptissä italialaisen oopperaseurueen mukana.

Suurelle yleisölle Ravenna tuli oopperan ohella tutuksi myös lukuisista radioesiintymisistään. Jäähyväiskonserttinsa hän piti syksyllä 1951.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.