Peugeotilta täysin uusi malli – 408 on auto, jollaista siltä ei ole koskaan nähty

Tässä on tuliterä Peugeot 308, joka kantaa ensimmäisenä merkin uutta logoa 1:09
Peugeot toi vuosi sitten markkinoille perusteellisesti päivitetyn 308:n. Se oli ensimmäinen malli, joka sai kantaakseen Peugeotin uuden logon.

Peugeot tuo markkinoille uuden mallin. 408 saa ensi-iltansa kesäkuun lopulla.

Ranskalainen Peugeot laajentaa mallivalikoimaansa esittelemällä aivan uuden 408:n.

Peugeotin mukaan uutuudessa yhdistyvät SUV:n ominaispiirteet ja linjakas fastback-siluetti. Sen odotetaan istahtavan 308:n ja katumaasturi 3008:n väliin.

Nähtäväksi jää, onko valmis auto ennemmin korkeahko sedan vai kaarevalla kattolinjalla varustettu linjakas, mutta silti perinteisempi katumaasturi, kuten vaikkapa Renault Arkana.

Peugeotin on tiedetty suunnittelevan nykymallejaan menevämmän näköistä katumaasturia, mutta sen nimen on arveltu olevan 4008 valmistajan muiden katumaastureiden nelinumeroista linjaa jatkaen.

Nyt paljastettu mallinimi 408 saattaa kuitenkin tarkoittaa, että uutuus olisi korimalliltaan lähempänä korkeaa sedania. Tämä kuulostaa todennäköiseltä myös Autocarin julkaisemia salakuvia tutkiessa.

Autosta ei toistaiseksi ole julkaistu kuin yksi valokuva, joka ei sekään paljoa paljasta. Myös muut tiedot, kuten voimalinjavaihtoehdot, ovat vielä hämärän peitossa. Auton uskotaan kuitenkin pohjautuvan 308-malliin, mikä voisi tarkoittaa myös samoja voimalinjavaihtoehtoja ladattavine hybrideineen ja jopa täyssähköisine versioineen.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Peugeot kuuluu tätä nykyä samaan Stellantis-konserniin esimerkiksi Opelin kanssa, ja 308 sekä Astra ovat sisarusmalleja. Peugeot 408:n esittely ei välttämättä tarkoita, että myös Opelilta tullaan näkemään vastaava malli lähitulevaisuudessa, mutta ei se ole myöskään poissuljettua.

Nimi ollut käytössä muualla maailmassa

408 on eurooppalaisesta näkökulmasta täysin uusi mallinimi, mutta ranskalaisyhtiö on käyttänyt sitä jo pitkään Kiinassa, jossa myytävä 408 on 308:n neliovinen sedanversio.

Eurooppaan saapuvalla 408:lla ei ole nimensä lisäksi mitään tekemistä kiinalaisen mallin kanssa, vaan kyseessä on täysin uusi auto.

Lähteet: Peugeot, Autocar

Lue myös:

    Uusimmat