Porschelta täysin uusi automalli Cayennen yläpuolelle: "Hyvin epäporschemainen"

Maailman nopein SUV Nürburgringillä on Porsche Cayenne Turbo GT 2:22
Maailman nopein SUV Nürburgringillä on Porsche Cayenne Turbo GT.

Saksalaisvalmistajan uutuuden odotetaan saapuvan markkinoille vuosikymmenen jälkimmäisellä puoliskolla.

Urheiluautoistaan tunnettu Porsche kehittää Automotive Newsin tietojen mukaan uutta mallia, joka on suurempi, pidempi ja leveämpi kuin valmistajan tämän hetken järein auto Cayenne.

Uutiselle ei ole saatu virallista vahvistusta, sillä Porsche kieltäytyi kommentoimasta asiaa. Tieto uudesta automallista perustuu Porschen yhdysvaltalaisten jälleenmyyjien kertomuksiin.

– Se on aivan uudenlainen ajoneuvo, joka on osaksi sedan, osaksi crossover, yksi myyjä kommentoi ja kutsui designia "rempseäksi".

– Se on hyvin epäporschemainen. Takaosan muoto on litteä. Auto ei ole todellakaan sellainen kuin Macan ja Cayenne, kertoi toinen.

Saksalaisvalmistaja oli näyttänyt jälleenmyyjille kuvia tulevasta autosta. Myyjien mukaan auto tulisi markkinoille ensin ladattavana hybridinä, myöhemmin täyssähköautona.

Autossa on mahdollisesti seitsemän istumapaikkaa kolmessa rivissä. Vaikka seitsenpaikkainen Porsche voikin kuulostaa pyhäinhäväistykseltä, on syytä muistaa, että Porsche hyppäsi katumaastureidenkin kelkkaan jo vuosituhannen alussa eli kauan ennen nykyistä SUV-buumia.

Porschelta ei kuitenkaan ole löytynyt autoa, jolla kilpailla esimerkiksi Mercedes-Benzin ja BMW:n seitsenpaikkaisia malleja vastaan.

– Porschen nykyinen katumaasturimallisto palvelee vain pienempien perheiden tarpeita, sillä Macan ja Cayenne ovat kaksirivisiä malleja, AutoPacificin analyytikko Ed Kim kertoi Automotive Newsille.

Porsche-brändätty Landjet?

Tuleva auto saattaa olla sukua Landjet-koodinimellä kulkevalle autolle, jota Porschenkin omistava Volkswagen-konserni on puuhannut jo pidempään. Tästä autosta ja sen eri versioista on povattu täyssähköistä lippulaivamallia sekä Audille, Bentleylle että Porschelle.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, onko Porsche-myyjien spekuloima uutuusmalli nimenomaan Landjetin Porsche-versio.

Landjetin lopullisesta korimallistakaan ei ole vielä tietoa, mutta se tullaan valmistamaan Volkswagen-konsernin eri brändeille Saksan Hannoverissa.

Täyssähköisen Landjetin toimintamatkaksi on kaavailtu 650 kilometriä.

Lue myös:

    Uusimmat