Pettynyt Dallas-luotsi ei jää harmittelemaan katkeraa finaalitappiota – "Paremmat päivät ovat vielä edessämme"

3:06
Videolla kuvaa NHL:n Stanley Cup -finaaleiden ratkaisevasta ottelusta.

Dallas Starsin unelma jääkiekon NHL-mestaruudesta jäi kahden voiton päähän, mutta joukkue ylitti liigan kuplapudotuspeleissä liki kaikkien odotukset. Se voitti altavastaajana sarjat Coloradoa ja Vegasia vastaan ja onnistui laittamaan Tampa Baynkin paikoitellen erittäin ahtaalle.

Päävalmenta Rick Bowness aloitti lehdistötilaisuusosuutensa onnittelemalla vilpittömästi Tampa Bayta mestaruudesta. Kesken kauden apuvalmentajan paikalta Dallasin päävalmentajaksi noussut Bowness kuului Tampan valmennusryhmään vuosina 2013–18.

– Olen erittäin ylpeä pelaajista ja seurastamme. Tiedän, ettemme olleet kovin hyviä ensimmäisten 40 minuutin aikana, mutta he (Tampa Bay) olivat. Jätimme kaiken jäälle, ja valmentajan näkökulmasta se on kaikki, mitä voin pyytää. Paremmat päivät ovat vielä edessämme, Bowness totesi kuudennen finaalin jälkeen.

Dallasiin täksi kaudeksi saapuneet konkarit Joe Pavelski ja Corey Perry nousivat tärkeään rooliin finaaleissa. Kaksikko teki neljännessä ja viidennessä finaalissa yhteensä kuusi maalia, jotka jäivät myös Dallasin viimeisiksi finaalisarjassa.

Joukkueen muiden kärkihyökkääjien otteet finaalisarjassa jättivät Dallas-kannattajille jossiteltavaa. Tyler Seguin tuskaili tehottomuuden kanssa, ja esimerkiksi Aleksandr Radulov oli esillä lähinnä jäähyillään.

Joukkueen rakenne on kuitenkin hyvä, joten Starsille voi povata pitkiä pudotuspelejä tulevinakin kausina. Dallasin neljä kärkipuolustajaa Miro Heiskanen, John Klingberg, Esa Lindell ja Jamie Oleksiak tarjoavat mainion rungon, jonka pohjaan peliä voi rakentaa.

Dallasin suomalaispelaajista myös Roope Hintz ja Joel Kiviranta osoittivat arvonsa kentän molemmissa päissä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja