Dallasin päävalmentaja suitsutti Joel Kivirannan ratkaisua – "Tämä ilta oli hyvä esimerkki"

3:40
Tulosruutu: Dallas Stars Stanley Cup -finaaleihin – Joel Kiviranta sankarina.

Dallas Starsin päävalmentaja Rick Bowness kehui Joel Kivirannan toimintaa suomalaishyökkääjän iskemässä viime minuuttien tasoitusmaalissa Vegas Golden Knightsia vastaan. Dallas eteni jääkiekkoliiga NHL:n Stanley Cupin finaaleihin voitettuaan viidennen konferenssifinaalin 3–2 jatkoerässä.

Kiviranta, josta harva pohjoisamerikkalainen jääkiekon seuraaja ennen näitä pudotuspelejä mitään, on alkanut mättää isoja osumia pudotuspeleissä. Kiviranta ratkaisi edellisen pudotuspelisarjan seitsemännen ottelun Colorado Avalanchea vastaan hattutempullaan, ja nyt hän oli sankareita tehtyään 2–2-tasoituksen ylivoimalla vajaat neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Vegasia vastaan. Jatkoerässä ottelun voittanut Dallas eteni Stanley Cupin finaaleihin otteluvoitoin 4–1.

Dallas-luotsi Bowness sanoi 24-vuotiaan "Kivin" edustavan joukkueen tulevaisuutta – jatkoerässä ottelun ratkaisseen 23-vuotiaan venäläishyökkääjä Denis Gurjanovin tavoin.

– Tarvitsemme myös nuorempien pelaajien esiin astumista. He ovat joukkueen tulevaisuus. He tulevat auttamaan tätä joukkuetta ja organisaatiota eteenpäin. On hienoa, kun nuoret jätkät astuvat esiin ja tuovat tällaisen panoksen, Bowness sanoi medialle.

Kivirantaa ja Gurjanovia kehui erikseen myös Stars-kapteeni Jamie Benn.

– Meillä on upea tiimi. Jokainen hoitaa rooliaan. Nämä kaksi kaveria ovat astuneet esiin, kun olemme tarvinneet, Benn sanoi vierellään mediatilaisuudessa istuneesta kaksikosta.

Bowness korosti Kivirannan tuoreen tasoitusmaalin olleen ottelun avainhetkiä ja jakoi suomalaiselle suitsutusta.

– Kun katsoo Kivin maalia, niin hänellä oli kärsivällisyyttä nostaa kiekko maaliin. Ei ollut mahdollisuutta tehdä maalia jäätä pitkin, Bowness sanoi.

"Sanat eivät voi kuvailla sitä tunnetta"

Sitkeyttä monesti aiemminkin osoittanut Dallas käänsi ottelun oltuaan vielä kolmannen erän alussa 0–2-tappiolla.

– Tämä ilta oli hyvä esimerkki, missä olemme veteraaniemme johtajuuden kanssa, ja minne olemme myös menossa nuorten pelaajien kanssa, Bowness tuumi.

Luotsinkin tunteenpalo oli huipussaan, kun Gurjanov latasi jatkoerän alkuminuuteilla voittomaalin ylivoimalla John Klingbergin syötöstä, toisena esityön tarjoilijana Roope Hintz.

– Kun olet penkin takana ja näet kiekon menevän sisään ja tiedät pääseväsi Stanley Cupin finaaleihin, sanat eivät voi kuvailla sitä tunnetta.

Dallas Stars on aiemmin pelannut Stanley Cupin finaaleissa 1999 ja 2000. Vuonna 1999 se juhli toistaiseksi ainoaa Stanley Cupin mestaruuttaan.

– On niin harvinaista päästä finaaleihin. On nautittava joka hetkestä, Bowness alleviivasi.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja