Petri Kontiolan virnuilu kiteytti Leijonien MM-onnistumisen – "Riittääkö kiekot, kun käydään kaikki kairaa mukaan"

Leijonat palasi voittojen tielle jääkiekon MM-kisoissa, kun se kaatoi tiistain iltaottelussa Norjan 5–2. Suomen iso teema tuli ensikertalaisten osumista ja onnistumisista. Nämä saivat kokeneen konkarin Petri Kontiolan virnuilemaan taiston tauottua.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Leijonien viidestä maalista peräti neljä tuli ensikertalaisten toimesta. Kim Nousiainen, Jere Innala ja Hannes Björninen iskivät kaikki MM-uransa ensimmäiset maalit Norja-ottelussa.

– Kyllähän siinä alkoi miettimään, että riittääkö kiekot tuolla, kun käydään kaikki kairaas mukaan, Leijonien konkaritähti Petri Kontiola virnuili aiheeseen liittyen.

– Ihan mahtava homma, kun saadaan laajalta rintamalta onnistumisia. Auttaa meitä turnauksen edetessä. Ja kyllähän ensimmäisen muistaa aina, Kontiola jatkoi hymyilyä.

Leijonat oli tuskaillut maalinteon tehokkuuden kanssa turnauksen alkuvaiheilla. Norja-pelissä hanat aukesivat.

– Tässä joukkueessa on pelaajia, jotka ovat seurajoukkueissa isossa roolissa. He ovat tottuneet tulosvastuuseen. Vaikka nyt ensisijainen tehtävä ei välttämättä olekaan se, että tarvitsisi näkyä tulostaululla, niin onhan se rehellisesti sanottuna kivaa päästä tulosmerkintöihin mukaan. Se auttaa. Toki, vaikka olisimme voittaneet 1–0, niin ihan yhtä tyytyväisenä voisi olla, Kontiola mietti.

Kontiola itse oli yksi ottelun hahmoista. Hän teki näyttävät alustukset niin Iiro Pakarisen 1–0-maaliin kuin Jere Innalan 4–2-osumaan. 36-vuotias hyökkääjä otti Leijonien hyökkäyspään veturin roolia haltuunsa.

– Homma paranee päivä päivältä. Olemme tehneet paljon hommia joka pelissä. Pystyimme nyt kenttänä luomaan paljon paikkoja, emmekä pyörineet paljoa omissa. Emme ole saaneet täällä hirveästi ylivoimaa, mutta nyt tuli onnistuminen myös siellä puolella. Täytyy myöntää, että se parantaa omaa fiilistä. On kiva saada pikkuonnistuminen siellä puolella, Kontiola myöntää.

Miten näet, miltä Leijonien MM-projektin edistyminen näyttää juuri nyt?

– Pyrimme parantamaan ja kehittämään peliämme koko ajan. Meidän toimitamme on todella nöyrää tuolla kentällä. Emme anna hirveästi maalipaikkoja vastustajille. Ehkä nyt alkoi näkyä vähän rentoutta hyökkäysalueen pelaamisessa ja maalinteossa. Saimme muutaman maalin tuohon – eiköhän tämä tästä aukea, Kontiola nyökkäili luottavaisena.

Lue myös:

    Uusimmat