Kommentti: Jukka Jalonen näytti taas nerokkuutensa – Leijonien MM-projekti sai 19- ja 36-vuotiaat veturit

Leijonat palasi voittokantaan jääkiekon MM-kisoissa, kun se kaatoi tiistain iltaottelussa Norjan 5–2. Suomen valmennusjohdon tekemät nerokkaat liikkeet antoivat vahvistuksen sille, että Leijonien MM-projekti on menossa oikeaan suuntaan, kirjoittaa kisoja paikan päältä seuraava MTV Urheilun toimittaja Ilari Savonen.

On inhimillistä, että Jukka Jalonen halusi pelata varman päälle 19-vuotiaan Anton Lundellin kanssa. Helmikuussa tullut koronatartunta vaikutti pitkään superlupauksen pelaamiseen. Oli epävarmaa, miten Lundell pystyisi vastaamaan MM-kisojen pelivastineeseen.

Maali, onnistumisen tunne ja kaivattu viimeinen ruiske. Epäilykset jäivät unholaan.

Paitsi.

Jäljellä oli yksi ongelma. Umpisentteri oli väärässä paikassa. Lundell vakuutteli, ettei laidassa pelaaminen tuottaisi hänelle vaikeuksia. Todellisuudessa hänen liikeratansa viestittivät aivan muusta.

Hän pelasi laidassa sentterinä. Eikä se jäänyt huomaamatta Jaloselta.

Norja-pelissä Lundell oli taas kotona. Keskellä.

Lundellin kehonkieli huokui vapautuneisuutta ja päättäväisyyttä. Ikään kuin nuori Leijona olisi saanut viimeisen varmuuden itsenäiseen saalistamiseen.

Yksi hyökkäyspään veturi raiteelle.

Samaan aikaan kaukalossa pyöri lähes puolet vanhempi klinikka. 36-vuotiaan Petri Kontiolan Norja-suoritus oli häikäisevä.

Upeita pieniä pelillisiä liikkeitä, tekoja ja ratkaisuja. Yksi toisensa perään.

Ennen turnausta oli epävarmaa, vieläkö Kontiola nousisi johtavaksi pelaajaksi MM-tasolla. Riittääkö liike? Riittääkö kapasiteetti? Vieläkö hän ottaa homman haltuun MM-tasolla?

Tiistaina Riian areenan lehtereille saattoi aistia tutun vekkulimaisen virneen.

Taiteilija numero 27 oli ytimessä.

Tärkeä elementti tuli ympäriltä. Kontiola sai tarvittavaa tukea kemioiden kautta.

Jalonen luotti Kontiolan, Jere Innalan ja Iiro Pakarisen yhteispeliin. Hän ei rikkonut ketjua tiistain remonttiaallon keskellä.

Maltti oli valttia. Toinen nerokas ratkaisu.

Lundellin ja Kontiolan johtoeleet toivat äärimmäisen tärkeää viestiä siitä, että Leijonien MM-projektin palaset alkavat loksahtaa kohdilleen. Paketti on kunnossa, mutta siitä puuttui vielä hyökkäyspään voimaa.

Nyt sitä alkaa löytyä.

Lue myös:

    Uusimmat