Leijonien maalipyssy ihasteli NHL-puolustajan jäätävää temppua – suomalaisten ”MM-ase” hahmottuu

Leijonat otti 3-2-voiton Ruotsin Euro Hockey Tourin turnauksen avausottelusta Tshekkiä vastaan. Brnossa käydyn pelin maalipyssy oli hyökkääjä Sakari Manninen, joka laukoi kaksi osumaa.

Varsinkin Mannisen illan ensimmäinen sivallus oli näyttävä.

Aivan avauserän lopussa (19.44) tulleessa maalissa Manninen oli, kaikessa ironisuudessaan, niin sanotulla tshekkikärkyllä Tshekin siniviivalla. Pari potkua ja kiekko maaliin.

Koko osuman taustalta löytyi Leijonien NHL-puolustajan Henri Jokiharjun jäätävä temppu.

– Olisiko ollut (Arttu) Ilomäki, joka tuli hyvään saumaan vaihtoon. Saimme kiekonriiston omissa ja pääsin ampaisemaan pystyyn. Se oli upea lättysyöttö Jokiharjulta, Manninen hehkutti MTV Urheilulle.

Nuorten Leijonien riveissä tammikuun alussa MM-kultaa juhlinut Jokiharju heitti täydellisen, määrämittaisen syötön Manniselle, joka karkasi läpiajoon.

– Yritin längistä – sieltä se sitten menikin. Ihan hyvä, Manninen totesi vaatimattomana viimeistelystään.

Manninen oli Leijonien ykköstehomies kahdella maalillaan. Näistä toinen tuli tyhjiin kolmannessa erässä.

– Eivät pelkästään ne maalit – olen todella iloinen ja onnellinen, kun voitimme. Teimme toistemme eteen hommia – se on se paras fiilis, mitä tuosta voi saada.

Vahva MM-elementti hahmottuu

Leijonien MM-joukkueen rakentumisen kannalta Ruotsin EHT-turnaus on tärkeässä asemassa. Viikonlopun aikana Suomen joukkueen pelaajat antavat viimeisiä näyttöjä 10. toukokuuta alkavaa turnausta varten.

Tshekkiä vastaan Leijonat esitteli kahta isoa vahvuuttaan. Puolustuspelin tiiveys ja kiekollisen pelin rakenne ovat niitä, joilla Suomi voi lyödä kapuloita rattaisiin nimekkäämpiä joukkueita maita vastaan.

– Sen tietää, että jokainen, joka tänne tulee, haluaa tehdä suurella sydämellä hommia toisilleen. Yhdessä pelaaminen on meidän vahvuus. Se on se meidän ase. Sitä pitää jatkaa, jotta voimme voittaa näitä peliä. Puolustetaan hyvin, kun on paikka puolustaa ja hyökätään tiiviisti, kun on paikka hyökätä. Lyödään kaikki likoon toistemme eteen tuolla jäällä, Manninen mietti.

Tshekkiä vastaan Leijonat toteutti näitä elementtejä mallikkaasti. Ainoa selkeä miinus tuli kolmannessa erässä, muutamien turhien jäähyjen myötä.

– Sitä kautta he saivat vielä painetta ja otetta pelistä. Puolustimme kuitenkin hyvin ja he saivat vain yhden ylivoimamaalin. Jussi (Olkinuora) oli todella hyvä maalissa. Teimme paikoista maalit – hyvä voitto, Manninen iloitsi.

Leijonien pelin aikaan Suomessa käytiin merkittävä kamppailu, kun Kärpät ja HPK iskivät yhteen kuudennen kerran Liigan finaaleissa. Sarjassa kohtaa kaksi Mannisen ex-joukkuetta.

– Noh, kyllähän he molemmat ovat hyviä, Manninen sanoi poliittisesti, kun häneltä tivasi finaaleiden suosikkia.

– Antaa niiden pelata siellä ja keskitytään me täysillä näihin meidän omiin peleihimme, Manninen pohti Brnosta, josta Leijonat matkaa nyt Tukholmaan.

Siellä Suomi kohtaa viikonlopun aikana Venäjän ja Ruotsin. Nämä ovat samalla viimeiset ottelut ennen MM-kisojen alkua.

Kaikki jääkiekon MM-kisojen ottelut suorina lähetyksinä osoitteessa cmore.fi ​​​​​​​​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat