Jukka Jalonen täräytti suoran kommentin nyky-MM-kisojen raastavuudesta – "Silloin puhutaan ihan NHL-tason pelaajista"

Jääkiekon tämän kevään MM-kisoissa on nähty jo useita yllätystuloksia. Suomi sai maistaa omansa, kun se hävisi rankkareiden jälkeen Kazakstanille. Leijonat palasi voittokantaan tiistai-iltana, kun se kaatoi Norjan 5–2. Suomen joukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen vetosi kamppailun jälkeen siihen, miten kovia pelejä MM-kisoissa nykypäivänä pelataan.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Leijonat uusi kokoonpanoaan Norja-pelin alla, kun mukaan liittyi kolme uutta pelaajaa. Kevään 2019 MM-kultaleijonan Niko Ojamäen lisäksi kaukaloon hyppäsivät Kim Nousiainen ja Valtteri Puustinen, jotka tekivät MM-kisadebyyttinsä.

Muutosten yhteydessä Leijonien kaksi hyökkäysketjua ja kaksi pakkiparia meni remontin alle.

– Vaikka olisimme voittaneet kaksi ensimmäistä peliä, olisimme varmaan siltikin vaihtaneet pelejä. Meillä on tässä vielä todella kova paketti edessä. Lähdemme siitä, että pelaamme vielä kahden viikon päästä. Siinä on viimeiseen yhdeksään päivään kuusi peliä. Se on aika kova rypistys. Samalla voi vain miettiä, että miten kova vaatimustaso näissä peleissä on. En tiedä, että miten se televisioon välittyy, mutta meilläkin on aika hyviä pelaajia tässä joukkueessa mukana. Siellä sai taas ihan tosissaan vääntää, että pystyi pitämään kiekkoa kahden sekunnin ajan hyökkäysalueella omassa lavassa, Jalonen mietti pelin jälkeen, kääntäen ajatuksensa väitteeseen:

– Jokainen näkee, että ketkä siellä eniten pystyvät pitämään kiekkoa. Ne ovat aika hyviä pelaajia sitten. Silloin puhutaan ihan NHL-tason pelaajista. Näin voisi sanoa.

– Kovaa mennään, eikä kukaan pääse helpolla. Tulee sitten ihan mistä tahansa sarjasta. Pitää olla todella hyvä pelaaja, että pystyy selkeästi dominoimaan peliä täällä. Pitää olla homma ihan hansikkaassa, Jalonen pohtii.

Leijonien Norja-pelin iso teema tuli ensikertalaisten maaleista. Maaliverkkoja kun heiluttivat kokoonpanoon mukaan liittyneen Nousiaisen lisäksi Jere Innala ja Hannes Björninen.

– Nousiainen pelasi muutenkin hyvän pelin, minkä hän kruunasi hienolla maalillaan. Hän oli luotettava, pelasi hyvää kiekollista peliä ja puolusti jämäkästi. Kyllä myös Ojamäki ja Puustinen hoitivat oman hommansa ihan ok. Tämä on tämmöistä, että vielä testaillaan kentällisiä ja koostumuksia. Varmaan tehdään sitä jatkossakin, ei tämä tähän jää. Pyritään siihen, että löydämme parhaat mahdolliset koostumukset siihen hetkeen, kun ruvetaan ratkomaan sijoituksia. Toki, tietenkin sitä ennen pitää voittaa jokunen peli. Eikä tässä vaihtamisen takia vaihdeta. Mennään peli kerrallaan, katsotaan, että ketkä suoriutuivat hyvin ja miten meidän pelimme toimii. Ja että tarvitseeko tehdä muutoksia.

– Kyllä se aina kevetään tunnelmaa, kun ensikertalaiset osuvat. Pojille tulee lisää itseluottamusta ja muillekin tulee siitä hyvä mieli. Nuo maalit, mitä tuossa tehtiin, olivat ihan tehtyjä maaleja. Ne eivät olleet mitään vahinkosutaisuja, vaan ammattimiesten touhuja, Jalonen sanoi ensikertalaisista ja kokoonpanomuutoksiin liittyen.

Ensikertalaisten lisäksi Jalonen lähetti kehuja muun muassa kokeneemman konkarin Petri Kontiolan suuntaan.

– Hänen ketjunsa oli selvästi meidän paras. Siinä on huippulaiturit, Innala ja Iiro Pakarinen rinnalla. Aika väkivahvaa toimintaa kaikin puolin, Jalonen kiitteli.

Lue myös:

    Uusimmat