Mainos

Perussuomalaiset räväkällä meiningillä valtuustoihin

Perussuomalaiset juhlivat vaalivalvojaisissa. Kuva: Lehtikuva

Perussuomalaiset ovat ottaneet tukevan otteen vallasta monissa maaseutukunnissa ja kaupungeissa. Tuoreet ehdokkaat vetivät ääniä niin keskustalta kuin sosiaalidemokraateilta ja herättelivät myös lähiöiden nukkuvia.

Monissa valtuustoissa nähdään ensi kaudella entistä räväkämpiä avauksia ja reippaampia kannanottoja niin pakolaiskiintiöihin kuin palveluiden karkaamiseenkin.

Kaustislainen Toivo Mäkelä oli perustamassa puoluetta toistakymmentä vuotta sitten. Nyt hänellä käynnistyi kymmenes valtuustokausi, mukana kulkee edelleen aito Vennamon henki.

- Talonpojan tappolinja on jatkunut tähän asti ja nythän se rupeaa tuottamaan tulosta, Mäkelä pohdiskelee.

Perussuomalaiset nostivat Keskustan syntipukiksi maaseudun alasajossa ja onnistuivat kirjaamaan puolueen ääniä omalle vaalitililleen.

- Puhutaan nauhakaupungista ja puistokaupungista, mistään muusta ei puhuta vaaliohjelmassa, tuhahtaa Kaustisten Veikko Myllymäki.

EU-vastaisuus, syrjäseutujen ahdinko ja sen kuuluisan pienen ihmisen puhutteleminen nousivat valteiksi, joilla puolue rynnisti voittoon myös kaupungeissa ja lähiöissä.

Mikä perussuomalaisuudessa pohjimmiltaan vetoaa ihmisiin?

- Ehkä se perussuomalaisuus ja perusihminen, se ihminen itse, kokkolalainen Piia Piispanen kiteyttää.

Puoluetta on aika ajoin syytetty myös ulkomaalaisvastaisuudesta. Toholammilla nuoret perussuomalaiset valtasivat useita paikkoja valtuustossa. Paikallinen äänikuningas Alpo Sammalkangas ei ole kaikkia tulijoita vastaan.

- Työmaahanmuuttoa en vastusta. Eiköhän meillä kuitenkin ole omiakin ongelmia niin paljon, että autetaan niitä, mitä pystytään, mutta rajallisissa määrissä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.