Mainos

Perussa neuvoteltiin

Perussa ensimmmäiset suorat neuvottelut panttivankikriisin ratkaisemiseksi ovat päättyneet aamuyöllä Suomen aikaa. Sissien kakkosmies Roli Rojas ja hallituksen pääneuvottelija Domingo Palermo neuvottelivat yli neljän tunnin ajan. Keskustelujen sisällöstä ei tiedotettu, mutta molemmat osapuolet lupautuivat jatkamaan neuvotteluja myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Neuvottelujen aloittamisesta sovittiin maanantaina, mutta kumpikaan osapuoli ei tinkinyt tippaakaan tähänastisesta kannastaan. Sissit vaativat Perun vankiloissa olevien noin 400 toverinsa vapauttamista. Perun hallitus ei suostu vapauttamaan vankeja.

Perun japanilaissyntyinen presidentti Alberto Fujimori sanoi Lontoossa eilen, ettei hallitus suostu missään tapauksessa vapauttamaan pidätettyjä sissejä eikä maksamaan Tupac Amarun vaatimia lunnaita. Hän torjui ehdotuksen, että japanilaiset yritykset keräisivät lunnasrahat.

Perun draama alkoi 17. joulukuuta, kun sissiryhmä hyökkäsi suurlähetystöön kesken koktailkutsujen ja otti yli 500 ihmistä panttivangeiksi. Tällä haavaa panttivankeja on enää 72.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.